Det är lite mulet och åskan mullrar i fjärran men jag hoppas att du ändå vill följa med ner till köksträdgården i dalen.
Vi passerar rosensnåret där blåögda Rozanne tittar fram
förbi gullriset som hittat hit på egen hand
förbi äldsta sparrishäcken som snällt producerar läckerheter i mängd fram till midsommar
konstaterar att den nysatta sparrisen kommit igång fint
beundrar purpurbönans otroliga växtkraft
går in mellan sparrishäckarna för att leta efter några rödlökar som kanske blivit kvar efter lökskörden här i odlingsbädden som invaderats av självsådda stamgäster: blomstertobak, ringblomma, målla. De samsas med på måfå utslängd dill (enda sättet att få någon dill alls, åtminstone här i Fagerdala), en oavsiktlig men lyckad samplantering att döma av frodigheten.
Hittar två fina lökar och på tillbakavägen tar vi upp ett stånd potatis till dagens sillunch. Sorten är Amandine, god och rikgivande, just den här plantan ger nästan ett kilo.
Nu ska jag bara sätta på potatisvatten och hacka lök, du kan slå dig ner här under parasollet så länge. Men vi äter nog inne eftersom åskan går...
En hel häck med sparris ! Underbart :)
SvaraRaderaTusen tack för inbjudan det skulle smaka gott med sillunch.:o)
SvaraRaderaVilken fantastisk guldgruva ni har att ta av egenodlad sparris, mums.
Ha det gott
Klart jag vill hänga med på rundan ner till köksträdgården.
SvaraRaderaLjuvlig lunch!
Tack för att jag blev bjuden.
Trevlig kväll!
Tack för titten! Det är nåt särskilt med platser där den bästa och godaste maten odlas. Kul att se att du har precis likadana röda amaranter som vi. De blir snygga mot allt det gröna!
SvaraRaderaKram Maria
Jamen så fint!
SvaraRaderaBlir alldeles väldigt närsynt på skärmen över hur välrensat och snyggt ni har det. Väldigt inspirerande!
Amandine är bar så görgod!
Även vi har detsamma som Maria och ni, nämligen denna trevliga röda och goda amarant!
Sköt om er
Malin
Tack för titten! Ser smarrigt ut. Ska nog ha mig lite sill till lunch tror jag.
SvaraRadera/EL
ÅÅÅ amandine som är min favorit!! Visst är den god!! Skall ta upp några till kvällen. Du har en underbar trädgård tack för all inspiration häromdagen jag lär mig så mycket av dig, är väldigt tacksam för det! Själv har jag kokat körsbärs och rabarberkräm sötad med stevia idag och det blev lyckat!!
SvaraRaderaÖnskar dig en fin dag/Gela
Å, vilken härlig tur!
SvaraRadera