söndag 12 januari 2014

Ut med julen!

Nu har vi packat ihop julsakerna – men på något underligt sätt brukar det alltid bli någon liten tomte eller julduk kvar i något hörn.

Och så kom snön. Lite ljusare, mycket kallare. Hann dock plantera ut julrosorna i söderrabatten medan jorden var tjälfri. Hoppas bara att det var rätt att sätta ut dem så här mitt i vintern?


Vi pendlar mellan landet och stan. I lägenheten har vi vår vinterträdgård som piggar upp och lindrar längtan efter vår och grönska.


Ryggen blir allt bättre. Strax före jul var jag hos sjukgymnast och fick ett fantastiskt bra träningsprogram. I julklappspaketen fanns flera uppsättningar hantlar som jag flitigt använder. Några stretchövningar ingår också, passar på när hunden dassar, när jag åker hiss, väntar på bussen, borstar tänderna… Ett mål är att klara La Scala Fenicias 921 trappsteg utan att få träningsvärk när vi återvänder till Capri och San Michele i mars!

19 kommentarer:

  1. Det känns bra att städa ut julen, en etapp av vintern är avverkad.

    Får dina julrosor ett täcke skyddande snö på sig borde dom klara sig gott, alternativet att ha dem inne i rumstemperatur är sämre.

    Ha det gott och lycka till med träningen!

    SvaraRadera
  2. Så merkelig. Vi elsker å pynte til jul og vips, så er vi så glade for å få den ut av huset igjen! Håper du stadig kan merke bedring i ryggen din!!

    SvaraRadera
  3. Vilka fina Hibiskusar! för jag antar att det är det.
    Julrosorna klarar nog det, skulle nog täcka dom lite om vintern sätter i gång ordentligt.
    Kram
    Mariana

    SvaraRadera
  4. Skönt att du börjar få ordning på ryggen! Såg i förra inlägget hur fint du fått i rabatterna, skönt att ha det klart när våren kommer! Jag har gått och tittat på allt skräp i mina rabatter men inte haft någon energi att ta itu med det och nu har snön och kylan kommit så det är bara att låta allt stå till våren:)....men jag inser nu att det skulle varit smart att rensa det värsta medan det var varmt ute! Lätt att vara efterklok:))
    Vilka stora och ståtliga krukväxter du har!
    Ha det gott
    Margot

    SvaraRadera
  5. Gläder mig åt att både jul och nyår är över. Nu stundar bättre tider. Positivt att din rygg blir bättre!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Här har julen också åkt ut.
    Lite tomt blir det.
    Så härligt att ha en så fin resa att se framemot.
    Jag måste kolla på nätet om Capri , verkar intressant.
    Så bra att du har fått hjälp med din onda rygg och att sjukgymnastikprogrammet hjälper.

    Ha det gott

    SvaraRadera
  7. Javisst ja, julen skulle bort också ;-) Så fin vinterträdgården i stan är ! Och vad fint ni städade i köksträdgården, härligt med allt förberett inför vårstarten. Jag har också hunnit med en del ute i kökslandet tack vare mildvädret. Men idag kom snön, som tur är, nu när det blir kallare. Behövs ett värmande täcke över plantorna. Dina julrosor klarar sig nog fint därute tror jag. Japanska vinhallon kan du kolla in här http://jordihatten.wordpress.com/2010/02/21/rubus-phoenicolasius-japanskt-vinhallon/
    Ha det gott ! Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  8. Så skönt att du är bättre i ryggen! Jag har börjat med övningar jag också för att träna upp de muskler utefter ryggraden som jag har "tappat" Hoppas på att vara i något så när form inför vårens grävning:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  9. Hehhee! Det träningsprogrammet skulle sitta fint även hos undertecknad...;-)) så att jag orkar gå uppför alla våra backar när jag skall hem från bussen...;-)!
    Och, då är det inte bara träningsvärk jag vill undvika utan att även konditionen skulle bli bättre. Just nu är den dålig. Det har regnat och blåst jämt så det har inte varit läge att ta dagliga promenader. De har blivit väldigt sporadiska under senhösten och julen.
    Du är ju snart som 18 igen :-) /Anja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste bara tillägga att visst fattar jag att ditt träningsprogram inte är ett konditionsprogram men man kan göra så mycket mer när man inte får ont = bättre kondis

      Radera
  10. Ja, visst är det underligt att det alltid blir kvarglömt någon liten julprydnad när man städar bort julen.
    Här är också allt nedpackat i kartongerna och ställt i förrådet.

    Nu är det tid för frösådder, tulpanbuketter och vårsolen :=)

    Önskar dig en härlig avslutning på helgen!
    Krya på dig!

    SvaraRadera
  11. Va underbart att kroppen svarar på gymnastiken.
    Vi försöker allt vad vi kan här att mjuka upp våra kroppar genom cykling och stretching, man blir rätt stel när man lägger av att jobba med ett fysiskt arbete. Särskilt nacken vill gärna krångla om man inte stretchat ordentligt.
    Skönt väl, att snön har kommit. Hoppas den ligger kvar och lyser upp för er tills ni beger er söderut i mars :-)
    Ha det fint!
    Maria

    SvaraRadera
  12. Hey there would you mind stating which blog platform you're using?
    I'm planning to start my own blog soon but I'm having a difficult time choosing
    between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
    P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!


    Also visit my web blog: disney store coupons

    SvaraRadera
    Svar
    1. My platform is blogspot.com but that has nothing to do with my design. In fact I created the design myself using an existing html-script and making changes in it. I wanted to have a generous middle column and enough space to use the side columns for information etc. I am sorry to say I have not kept the origin formula or the formula I created. I don´t know if it is possible to copy the html-script for my blog, but I´ll ask my friends. If it is possible I could send you the script by mail if you mail me your email adress!

      Radera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  14. Hej Laila,
    jag beskär olivträdet på våren eller försommaren. Försöker klippa en snygg form, men det gör inget om det inte är perfekt.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Skönt att få ut julen. Kanske du skulle satt några gamla lampskärmar uppe på julrosorna som skydd med den tunga snön. Går bra med korgar i nät också. VAd skönt att du är bättre i ryggen.
    Allt gott så hörs vi snart
    Annika

    SvaraRadera
  16. Nenhum caminho é longo demais quando um amigo nos acompanha.
    Lindas imagens , amo vir aqui apreciar seu cantinho !!
    Uma linda e abençoada semana!
    Beijos Marie.

    SvaraRadera
  17. Hej Laila, jag såg att du också fått några anonyma kommentarer, precis som jag. Jag har fått en hel del och har en stark känsla av att det är spam och man ska kasta dem utan att klicka på någon länk som anges.
    Jag har gjort en inställning nu så att alla som kommenterar måste göra en ordverifiering, hoppas det hjälper.
    Ha det bra! Maria

    SvaraRadera