onsdag 30 maj 2018

Ljus i tunneln!

Sedan före jul har jag haft ont i ryggen till och från och kallat det ischias i brist på diagnos. Under maj har värken tilltagit och blivit väldigt besvärlig. Att sitta på en vanlig stol är rena tortyren, inget bloggande eller datorarbete över huvud taget, svårt att stå och gå och ligga längre stunder, ett litet helvete alltså. Den enda ställning som är uthärdlig är framåtlutad på låg pall. Välsignar min lilla sittväska som gör att jag kan rensa och pula lite i trädgården och följa med lite i facebook i mobilen under korta stunder.


Min husläkare skickade mig på höftröntgen och provtagning för några veckor sedan. Alla prover var bra och röntgen visade att det i alla fall inte är artros. Fick värktabletter som gav svåra magproblem.  Nytt besök igår och då beslutades att jag får komma på undersökning med magnetkamera och fick jag nya värktabletter som faktiskt fungerar! Beviljades dessutom sjuktransportkort så nu känns allt lite lättare och ljusare. Kan till och med njuta av  blomningen runt om i trädgården. 

Men allra mest njuter jag av bladnyanserna i orangerirabatten.


På grund av Loves trädgårdsmästarambitioner har Johan satt upp armeringsnät runt alla rabatter. De är låga och diskreta och Love skulle kunna hoppa över hur enkelt som helst men det gör han inte!


Även köksträdgården har stängslats in, det blev faktiskt riktigt prydligt.
Nu pallar jag inte mer för den här gången. Ska försöka kommentera hos alla försummade bloggvänner nästa gång jag sätter mig vid datorn!12 kommentarer:

 1. Hoppas du får hjälp Laila och inte hamnar i någon lång kö. Ryggont vad det än orsakas av är pest och pina!


  Kram!

  SvaraRadera
 2. Men oj så tråkigt. Önskar dig god bättring och att det funkar med vården. Hoppas du kan njuta lite grann av din fina trädgård, jag faller för bilden med soffan. Har saknat dig här.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Laila!
  Ser alldeles underbart ut i trädgården, vackra rhododendron och en underbar magnolia. Hoppas det ordnar sig med ryggen, och att du får hjälp.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att höra att du haft så ont. Hoppas du får ordning på det!
  Ser vackert ut med blommor och blad i din trädgård... och Love verkar det vara fart på;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hoppas verkligen du får rätt hjälp med ryggen. Just nu måste det vara väldigt frustrerande att inte kunna göra allt det man vill och behöver göra i trädgården.
  //Helene

  SvaraRadera
 6. Åhh! Tuttifrutti-rabatten :D

  Vad bra att du fått en röntgentid. Jag vet precis hur det är att vänta...
  jag måste ju säga att ni fått till orangerirabatten så himla bra. Det är så fint med blad i olika former och jag, personligen, tycker att armeringsnäten förhöjer :)

  Kram och kram igen!

  SvaraRadera
 7. Veldig hyggelig at du er på blogg igjen (eller at du er bedre). Har savnet deg og lurt på hvordan det har stått til:-)
  Pass nå på at du ikke gjør for mye. Det er vakkert hos dere nå. Flotte bilder.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvaraRadera
 8. Hej Laila!
  Jag mailade ju dig igår om att jag inte längre kan kommentera hos dig. Nu ska jag testa via ett gammalt googlekonto jag har och se om det fungerar.
  Ser att du har en färgexplosion hos dig precis som jag har. Det är intensiv blomning nu, men det jag mest längtar efter nu är regn!!!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 9. Hoppas att värken avtar, och att livet återgår till det normala. Krya på dig, och gott att du ändå kan njuta av blommorna, trots värken.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Håber for dig du nu får den rette hjælp til ryggen, så du kan nyde livet i din dejlige have.

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 11. Hejsan Laila! Så bra att du får smärtlindring som funkar lite. Det är så förödande för den allmänna hälsan att behöva bli orörlig. Nu kan du kanske prominixa lite trädgården och njuta av allt det vackra som visar sig nu. Du kan hoppa över min blogg - har ändå inget vettigt att förmedla.
  Ha det så gott det går!
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 12. Vad vackert ni har :) Krya på dig!

  SvaraRadera