fredag 2 december 2011

Allra sista rycket

Visserligen gick jag i ide för tio dagar sedan, dvs packade ihop och flyttade in till stan. Men det fina vädret i mitten av veckan
fick mig att krypa ut igen och ta ett sista tag i trädgården. Rensade ogräs och röjde blast i alla rabatter och i köksträdgården

Fyllde kompostlådorna till brädden med rens och jord från alla chilekrukor i växthusen. Och det bästa av allt:
Fejade i stora växthuset, täckte bäddarna med ett lager frisk jord och putsade glasen invändigt! Aldrig tidigare har jag klarat av så mycket av städarbetet i trädgården innan snön och tjälen anfaller. Bäddat för rivstart i vår!

23 kommentarer:

 1. Bra jobbat Laila ! Vad härligt det är med den här milda hösten, tänk vad skönt till våren sen, då får man mer tid över till skojsiga saker :-)Själv brottas jag fortfarande med kvickroten, pust, man får ta en bit i taget annars kroknar man. Ha en fin adventshelg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 2. Vad flitig du varit!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att ha sådant arbete klart inför nästa säsong:)) Jag har inte alls känt för att var ute i trädgården det sista eftersom det är så blött och trist, väntar till våren istället:) Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 4. Nä-ä Laila! Så mycket energi gör mig avundsjuk! Själv sliter jag i mitt eget tycke utan att något blir klart. Jag har däremot aldrig varit så här långsam och sen tidigare.

  Ha det så gott!/Anja

  SvaraRadera
 5. Visst är det en härlig känsla av att kunna trädgårdspyssla så här sent på året.
  Tänk vad mycket tid vi får till annat under våren :=)
  Trevlig 2:dra Advent!

  SvaraRadera
 6. Ja rivstart vill vi ha till våren.Jag borde hunnit mera men men man kan tappa farten ibland.
  Gräver du ner bokashi i bäddarna i växthuset? Det skall jag göra i vinter hade jag tänkt.
  Mejla mig så kommer det ett recept på pajen.
  Hörs och ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Så härligt. Då kan du starta direkt med roligare saker till våren....
  ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Åh vilken energi du har, men säkert skönt att hinna med så mycket innan vintern kommer på allvar. Av någon konstig anledning har jag inte riktigt haft någon lust och energi att göra så mycket ute i trädgården i höst, känns som att det är mycket mer jag borde gjort:) Det blir troligen ingen rivstart till våren här!
  Önskar dig en trevlig 2:a Adventshelg!

  SvaraRadera
 9. Men så skönt att ha allt detta gjort nu!
  Ditt växthus ser så praktiskt och bra ut invändigt.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hejsan Laila !

  Det är nog tur att jag inte har en trädgård, för det skulle jag inte hinna med.Fast om jag hade haft det, hade jag byggt ett katt-palats på tomten, så jag kunde ta emot alla som behöver ett hem.

  Trevlig Andra Advent!

  Kram Mi
  !

  SvaraRadera
 11. Härligt att få gjort så mycket redan i höst, då har du ett försprång när våren kommer!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Vad duktig du är, när frosten är så här sen så hinner man med mycket. Såg också en bolltistel som tänkte blomma om här hos mig för några dagar sen. Floxen och malvorna blommar med, lita annorlunda. Men i natt tror jag det har varit ordentligt kallt så få se hur trädgården ser ut när det blir ljust. Ha en fin andra advent/Gela

  SvaraRadera
 13. Åh så skönt att du fått så mycket gjort inför våren redan! Ja, nu är det inte länge kvar till vintersolståndet, men ändå så har vi den kallaste tiden framför oss. Jag hoppas att det kommer att gå fort efter jul... :)
  Ha en fin andra advent! :)

  SvaraRadera
 14. Det är skönt att ha haft den varma, sköna hösten i år, tänkte på det idag när det är ruskväder därute. Det är andra helgen med blåst och regn och jag vill inte ens sticka ut näsan!
  Så prydligt det ser ut i ditt växthus och har vi tur, blir det inte så kallt till våren, så vi kan starta upp tidigt med odlingar.

  Tack för råd om Vallörtsrot - undrar bara var man hittar det - hälsokostaffär kanske? Skall ta vägen om där i veckan och se det finns. Det låter gott med fotbad :) Artros kan inte vara roligt att ha, har en kollega som har det och hon har ofta ont och är stel. Min inflammation har lugnat sig lite och kan jag nu bara hålla mig still, så hoppas jag den bättre och bättre.
  Å andra sidan har jag inte alls lust att promenera i det är hemska vädret!! Sitter hellre inne och kurar :)
  Ha en fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera
 15. Lotta!
  Äkta vallört växer som "ogräs" lite varstans, säker även i Göteborg där du bor. Här i Stockholm hittar jag den i närmaste park! Men så här sent på året kan det vara svårt att upptäcka den såvida du inte har kontakt med någon bloggare som du tror har den i sin närhet. Det går ju fortfarande att gräva upp rötter denna milda höst. Även om man gräver djupt kommer plantan upp igen eftersom rotdelar alltid blir kvar. Vanliga hälsokostaffärer brukar inte sälja vallörtsrot men jag har hittat en näthandlare som saluför den, här kommer adressen: http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=166&osCsid=7mgivcktg32h37q1qbo90nenm3
  /Laila

  SvaraRadera
 16. Det milda vädret har verkligen lockat till trädgårdspyssel. Har som du varit ute och stökat runt.
  trevlig söndag
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Kära nån vad flitig du har varit! Jag har fortfarande en massa krukor och urnor som står på kö utanför garaget som jag borde diska ur och ta in.
  Bilder på vår inglasning kommer framöver, jag är så himla nöjd.......
  Önskar dig en fin andra advent!

  SvaraRadera
 18. Gode billeder. Hvor har du en smuk have, og hvor har du været flittig.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 19. Vilken energi du har.
  Och det måste kännas skönt att det är gjort när våren kommer för då är det ju bara att sätta igång.

  Härligt med ett så välordnat drivhus.

  Ha en riktigt fin 2:a advent

  Gunilla

  SvaraRadera
 20. Vad flitig du är :) kram suss

  SvaraRadera
 21. Skönt att vara förberedd för våren. Då kan man med gott samvete mysa i idet resten av vintern.

  Ha en finfin onsdagkväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 22. Va bra att du kan rivstarta till våren! Här finns en hel del kvar att göra i växthuset. Men eftersom jag ska lägga tegelgolv, får det andra också vänta./Lila-Christina

  SvaraRadera
 23. Hej bloggvännen :)

  Jag ångrar mig såå att jag inte gjorde som jag hade tänkt...nämligen att stor städa i mitt växthus. Det är ju sån fröjd när man till våren bara kan starta på en gång och inte behöva feja runt och tråkstäda..Nä du har gjort det så bra, och fint blir det också! Här har snön kommit, och mer ska det komma i morgon.
  Sköt om dig!
  kram/Sofia&Alice

  SvaraRadera