söndag 18 mars 2012

Utflyttad!


Det här är torpets hiskligt fula och illa medfarna norrgavel. I morgon kommer två duktiga snickare och börjar jobba med den. Därför har Tim och jag flyttat ut till Fagerdala idag – lite för tidigt och lite för kallt tycker jag men Tim är förtjust.

Mittdelen av gaveln ska tilläggsisoleras och förses med ny panel. Det ska bli en enkel trappa upp till vinden. Fönstret där ska bytas ut mot en liten dubbeldörr. Jag ser verkligen fram emot att kunna ta mig upp på vinden utan att behöva kravla på en ranglig nedfällbar viktrappa! När snickarna gjort sitt ska vi röja ordentligt däruppe och förse barnbarnen med en mysig soffhörna och rejäla sängplatser. Nu får de sova i en hög på golvet omgivna av flyttkartonger. Inte för att de har klagat, det är vi gamlingar som tycker att situationen börjat bli ohållbar.

Jag kommer att pendla till stan och studiehandledningen med barnbarnen flera gånger i veckan, och det gör jag gärna! Rena terapin mot åldersförsoffning att sätta sig på skolbänken igen och plugga tillsammans med entusiastiska och vetgiriga tonåringar!

20 kommentarer:

 1. Vilka underbara planer och det måste ju vara skönt att få fixa till det lite extra för barnbarnen. Jag tror dina barnbarn är väldigt glada att ha en mormor/farmor som vill hjälpa dom och plugga ihop. Det är så härligt när vi umgås och trivs över generationsgränserna. Ser fram emot att se allt i verkligheten om ett par månader :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Hello, just hang on your blog ... You have infected my plans. I like your cottage, and he does neurodliv, repair is just a pleasant movement.
  thank you, V.

  SvaraRadera
 3. Så bra det kommer att bli med en trappa upp så du slipper klättra på stegar! Härligt för barnbarnen att få mysigt och fint däruppe!
  Ha en fin ny vecka!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Blir säkert jättebra med trappa och ordning och reda för barnbarnen!
  Att studera med tonåringarna låter kul, vilken bra mormmor de har:-) kram Sophia

  SvaraRadera
 5. Skönt att få fixa huset och så fint du har det med barnbarnen. Ser fram emot min pension och mera tid för mina:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad bra det kommer att bli;) Även om barnbarnen inte klagat hittills kommer de säkert att vara störtnöjda när allt är klart;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Det blir spennende å følge med deg. Tipper det blir veldig bra til slutt. Da holder vi på med hver våre planer!!

  SvaraRadera
 8. Men ååå så många planer du har och vad roligt det skall bli att se det på riktigt sen. Hos mig snöar det just nu hoppas du har bättre väder än jag. Ha en fin vecka Gela

  SvaraRadera
 9. Vad härlig att få det fixat. Din lösning med trapp och dörr är smart. Angående bildspelet i lördags så använder jag photobuckets kostnadsfria tjänst. Deras bildprogram är enkla att använda och jag kan lagra bilder på deras server. Jag väljer själv tillgänglighet till mina bilder. jag önskar dig en härlig dag Zinnia

  SvaraRadera
 10. Det bliver spændende at se resultatet.
  Ha`en god dag.

  SvaraRadera
 11. Tänk så fint det kommer att bli Laila! Och, vad duktig du är med din studiehandledning!
  Har du förresten några trevliga grannar där?
  Och, vad gör man inte för en kär familjemedlem när den får springa kanske lite fritt och vifta på 'vansen'/Anja

  SvaraRadera
 12. Kommer att bli jättesnyggt både med dubbelfönter och en trappa.
  Du håller dig då fullt sysselsatt men det är ju bara härligt.
  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 13. Låter underbart! Också jag är sugen på att flytta till landet och börja pendla, men jag får inte med mig J så det får nog vänta tills det blir lite varmare och mer vårlikt. Var det inte någon som sa "jag övervintrar hellre i ett sommarhus än översomrar i ett vinterhus!"

  SvaraRadera
 14. Så roligt! Jag skulle också vara förtjust (som Tim) om jag fick flytta ut till stugan :) Spännande med nya projekt, det blir säkert jättebra!
  Ha en fin vecka :)

  SvaraRadera
 15. Det låter som det kommer bli jättefint, vad mysigt men en utetrappa upp till vinden! "Risken" är väl att ni inte får vara ensamma i stugan framöver... ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 16. God kväll!
  Ja tänk det är alltid något att göra när man har hus.
  Härligt för både dig och barnbarnen att få vara så mycket tillsammans. Jag förstår Tim precis och han fryser nog inte i först taget. Han kan väl värma dig?
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 17. Skönt med lite snickar hjälp!
  Mariana

  SvaraRadera
 18. Hej igen!

  Svar från min blogg: Jag skulle kalla det pyssel att göra fina etiketter, grålasera en planka etc – kanske det mest är vad man kallar det? För mig är pyssel ett bra samlingsord för massa saker, från pärlsmycken och scrapbooking till att gjuta i betong eller fixa i trädgården! Men man kan väl lika gärna kalla det inredning eller nåt annat. Huvudsaken är att man gör det man gillar och trivs med! :)

  Kram

  SvaraRadera
 19. Vilka härliga planer för er gavel. Vi har lite planer för vår gavel ockå men inga så storslagna... men nu blir jag ju lite sugen på att gå och rita om lite. En trappa upp till vår vindslucka skulle man väl kunna fixa till..
  Ha en fortsatt fin vecka

  SvaraRadera