lördag 14 april 2012

Ville inte missa mässan...

...så fredag förmiddag bar det av till Älvsjö - men efter två timmar tog jag till flykten. Kanske håller jag på att bli gammal och grinig men visst var mässan bättre förr? Nu orkar jag inte med så många sekatörer, pelargoner och blommiga brickor på en gång. Det enda som fastnade på bild var scillamattorna längs vägen till pendeltåget.

Ett eller annat korn hittade vi i alla fall på mässan: sättpotatis av favoritsorten Amandine, lite blomfröer och en spännande kryddnyhet, olivört, Santolina viridis olivia. Den luktar och smakar verkligen oliv och kan användas i sallader och inläggningar.

En ljusglimt var förstås att i Allt om trädgårdsmonter möta Sveriges bästa trädgårdsfotograf Annika Christensen! Utan henne hade jag inte hittat olivörten, tack Annika!


Därute vräker snön ner denna lördagmorgon i mitten av april.Suck.

22 kommentarer:

 1. Oj så det ser ut, måtte de där snöfällande molnen dra ut till havs.
  Är nog också till åren kommen, för mässpromenerandet lockar inte så mycket längre, saknar mer träffarna med internetträdgårdsvännerna.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Oj....har precis beskrivit min morgon. Helt annorlunda hos mig.
  Det är kul med mässor men det är ju så mycket på en gång som man vill titta på....och lika mycket som man helst vill slippa titta på. Och så trängseln därtill.
  Förstår att du gav upp :))
  Ha det bra, hoppas snön töar bort snabbt.

  SvaraRadera
 3. Jag fick också med mig en påse av Amandine :-) Ja, vad ska man säga om vädret...suck, var ordet!
  Ha det bäst i snöstormen!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Hello, today we have no snow, windy, and only 4) I am interested in the details of what you see and watch ..

  SvaraRadera
 5. Men du visst är det trist med vädret!!! Jag var ju där med tuppen igår(på mässan) men orkade med bloggträffen och sen var jag helt slut!!!
  På något sätt tyckte jag att det saknades något på mässan. Men kan inte riktigt sätta fingret på det.
  Amandine har jag med för groddning. Sökte lite olika rabarberplantor men hittade absolut inga på mässan. Typiskt... men lite annat smått och gott fick jag med mig hem som stevia, citronverbena, citrontimjan och lite annat. Verkar ha snöat in på kryddor just nu.
  Fyyyyy vilket väder!!!!
  Kram till dig/Gela

  SvaraRadera
 6. Tråkigt att du kände det så, jag ska "gå" mässan i dag. Jag hoppas på att hitta lite roligt =). Torsdag och fredag stog jag i Svenska Chilepepparföreningens monter och hade bara tid att gå på bloggträffen på fredagen, saknade dig där... men vi ses väll igen i sommar? Här kom snön oxå *hihi* i dag skulle det vara vårstädning i området... men det blev uppskjutet till i morgon. Det var bra, då hinner jag vara med lite i morgon. Kramis

  SvaraRadera
 7. Laila!
  Det är EN av anledningarna varför jag inte går på den där mässan. Vi 'gamlingar' har sett det mesta redan och om det finns några innovationer så kostar det skjortan;)!
  Vi har ju här i Göteborg vårt eget och det räcker alldeles utmärkt.
  Fy tusan vilken 'sjukt' jobbig vår vi har. Hos dig ser det verkligen inte roligt ut!Det enda 'positiva' med snötäcket är att den vattnar lagom mycket åt gången... När vi hade 'vår' i mars så visste jag ju att våren inte kommer då - inte ens i dessa klimatförändringens tider.
  Hos oss är det antingen så blåsigt att det inte går att vara ute eller regnigt och allt mitt trädgårdsarbete sinkas av dessa väderfenomen. Idag hoppas jag att regnet ger med sig snart för att jag måste få komma ut och jobba - den 16.maj 'hotar' en hel busslass trädgårdsamatörer att invadera min arma trädgård;)))!


  /Anja

  SvaraRadera
 8. Håller med dig till viss del, det är mycket som kanske inte riktigt "platsar" på en trädgårdsmässa men för mig är det liksom hela "grejen" som är härlig:) Massa människor, intryck av färg och form, träffa både nya och gamla bekanta ja, allt!! Tur man är olika:) Scillamattorna är/var helt ljuvliga, tror att jag tagit ett exakt likadant foto:)) Borta bra men hemma bäst-underbart att vakna hemma i morse:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Just mässan i säg är väl så där...visst kan man få lite inspiration och visst blir det en och annan växt som får följa med hem. Men jag älskar dessa alla möten med alla andra trädgårdsmänniskor som man " pratat" med på forumet i årtal eller här. De mötena berikar mina besök på mässan.I år blev det ingen mässa för mig eftersom min kropp säger nej...men nästa år:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 10. Det var en sisådär mässa! blev som du besviken.
  Men det var kul att träffa allt folk!
  Ha en bra helg trots snöstorm
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Hej i snön!
  Oj vilket väder ni drabbats av.
  Jag förstår hur du känner med mässan. Eftersom jag inte har tid men framför allt inte ork att åka iväg för mässan för jag tycker att det är för mycket av allt plotter. Jag var väldigt sugen på att åka men faktiskt mest för att träffa dig och andra likasinnade bloggare om det varit möjligt. En utomhusutställning med bara växt-, träd-, odling- och frörelaterat för "nördar" skulle varit min drömmässa. Alla korv-, fönsterputs- och Foppatoffelkopior stjäl energi och gör intrycket för rörigt.
  Men man lär sig alltid något.

  SvaraRadera
 12. Jag antar att du inte var kvar till blogträffen då? Jag såg dig inte. Hade varit roligt att hälsa:-)
  Blev också lite besviken trots att det var min första mässa. Hoppas Liseberg blir bättre.
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 13. Vi har klarat oss från snön här nere och hoppas inte att det kommer något mer heller kram Suss

  SvaraRadera
 14. Olika årstider i det här landet... hm, snön som ni fick var ju helt onödig. Trädgårdsmässorna har ju blivit sämre - eller snarare är de exakt likadana år från år. var finns nytänk, innovationer och roligheterna? Inte på svenska trädgårdsmässor i a f.

  Kram

  SvaraRadera
 15. jag trivdes på mässan, vi i trädgårdsföreningen åker tillsammans ner och gjorde mässan....det blev endel fynd faktiskt fast jag inte hade någon plats för mer i mina rabatter. Sån är jag!

  SvaraRadera
 16. Ett riktigt aprilväder! Det har vi också nu...
  Nu har jag inte varit på mässan, men jag skulle säkert ha tyckt likadant. När det är för mycket av allt orkar man inte ta in något... Men olivörten lät ju riktigt spännande! Ha en fortsatt trevlig helg :)

  SvaraRadera
 17. Ja..vi trodde att vi åkte mot våren...men det var finare hemma i Dalarna :) Jag tyckte mässan var bra mycket bättre än sist jag var ner..när det nu var...4..år sen kanske? Då var det bara bubbelbad och gräsklippare, pelargoner och fuchsiasticklingar, fanns inget att köpa. Tur vi är olika!

  SvaraRadera
 18. Olivört? Den måste jag försöka hitta!
  Amadine är min favorit också. Härlig potatis.

  Hoppas den där snön försvinner snart.
  Hej på dej och ha en fin söndag :)
  /Maja
  (jag svarade på din fråga i mitt inlägg)

  SvaraRadera
 19. Kul och ses även om det bara var en snabbis.
  Jag sett andra bloggare visa en massa fina saker som jag inte såg. Olivörten är också min mäss-favorit.
  Det gick bra att köra hem men hu så trött jag var.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 20. Oh No! I hope the snow has melted away Laila. I love the colors in your first photo. Lovely blue carpet. Wishing you a warm sunny day. Kram Carol

  SvaraRadera
 21. Olivörten låter spännande, den får jag försöka ragga tag på. Jag blir fort mätt på mässor också, det är helt enkelt alldeles för mycket. Så är jag ingen shoppare heller, gillar inte att gå i affärer överhuvudtaget. Hoppas snön smälter fort hos dig så du kan komma ut och påta. Ska försöka komma ihåg dig med rotsolrosen om det blir bra skörd, påminn mig gärna om jag glömmer.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 22. Visst är aprilvädret härligt ;) omväxlande, va?
  Såg också "mattan" av scilla utanför mässan. Mäktigt. Köpte sparris på mässan i går. Det ska bli spännande att odla i Nöbbele.
  Ha en bra vecka!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera