onsdag 1 maj 2013

Äntligen!

Efter långdraget datastrul och efter värsta vintern ända till för tio dagar sedan är jag äntligen på banan igen, både här i bloggen och i trädgården!

Västhustaken är lagade och de alldeles för tidigt sådda tomat- och chiliplantorna är på plats.


Många chiliplantor har blommat länge i vardagsrumsfönstret och Alban har redan stora frukter.


Även tomaterna blommar och sorten Moneymaker har presterat fina klasar med gröna tomater. Vi täcker över dem med fiberduk om natten eftersom det fortfarande är frost var och varannan natt.


Sättpotatisen står på förgroning i lilla växthuset...


...och utanför står rengjorda krukor och väntar på chilisar som ska placeras utomhus.


Alla rabatter är rensade...


och i köksträdgården har vi grävt upp de sjuka hallonplantorna och planterat sparris i stället.

Det är svårt att tro att det bara för tio dagar sedan såg ut såhär i köksträdgården med omnejd!

15 kommentarer:

 1. Här blommar också Chilin och tomaterna där de står i köksfönstret och växtrummet i källaren, men några frukter syns inte än.

  Denna vintern kommer jag inte sakna, alldeles för lång för min smak. Desto skönare och bättre nu när våren äntligen är här!

  SvaraRadera
 2. :-) Jo, idag shoppade jag loss ordentligt! Lika bra att passa på när man har chansen. Vad kul att du fått ordning på tekniken. Har glömt bort att snön låg i trädgården för två veckor sen. Tänk vad fort det går att förtränga vintern.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Jösses, ni har då legat i:) Vad härligt det ser ut med alla plantorna i växthuset, här har vi lyft in en hel del pelargoner och annat som behöver ljus men inte tål frost i växthuset i dag. Fast det fattas både en del både ta och väggglas och till o med en dörr är det i alla fall varmare där än utomhus:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tomater! Visst går det fort med våren och man får akta sig för att bara längta till sommaren, utan att vara i nuet är det som är "vår bästa tid".

  SvaraRadera
 5. Ja, nu händer allt väldigt, väldigt fort ute i trädgården.

  Härligt att du är på banan igen både i trädgården och ute i bloggvärlden :=)

  Önskar dig en härlig vecka!

  SvaraRadera
 6. Ohh vad kul att allt löst sig på bästa sätt. Wow vilka tomater.....
  Vinter har varit allt för lång sommaren kommer med ett jätte språng... sjöng alltid min farmor för mig. Det ligger lite i det. Jag har utsatts för en stor test till, skall berätta via telefon en regnig dag.Tänkte på dig idag så det var kul att du är tillbaka här på bloggen även om jag är lite dålig på att blogga just nu.
  Kram till dig från mig
  Annika

  SvaraRadera
 7. Ja, vintern har varit låååång i år, men nu så sak det väl bli bättre. Gott igång ser du ut att vara, potatis i krukor, det var nytt. Sparris är ju gott så det var ett smart byte :)

  SvaraRadera
 8. OJ har du redan gröna tomater , så kul. Här blommar en del tomater nu och en del chilis men de får stå inne än under lysrör för jag vågar inte öppna växthuset än.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 9. Men så fint det ser ut med gröna tomater redan! Nu kan vi ju konstatera Laila att du sådde inte för tidigt utan helt perfekt tajmad sådd! Wow, säger jag ba'! Mina blommar men inga små gröna än! Och chile! Herreje! Sommaren har börjat för din del:)! /Anja

  SvaraRadera
 10. Sköna maj välkommen! Det är härliga, bråda dagar i trädgården, eller hur? Ni har varit flitiga i Fagerdala ser jag. Tomater & chili redan!! Det är inte dåligt. Soliga dagar får man ju tyvärr "betala" med frostiga nätter, men det är det värt. Är i Nöbbele till på lördag kväll, sen måste jag lämna min trädgård åt sitt öde i drygt två veckor. Inte skoj!!
  Kram från EvaLinnea

  SvaraRadera
 11. Underbart när våren äntligen kommer efter en låååång vinter. Chili och småtomater på gång ser helt otroligt ut, men det brukar vara lite knepigt att hålla för tidigt sådda plantor på gott humör tills det blir tillräckligt varmt ute. Eller, nej förresten, jag är bara avundsjuk eftersom jag satte mina plantor snudd på för sent i år...
  Sköna majhälsningar från fröken Dill

  SvaraRadera
 12. Happy May Laila! You already have so much food growing. I am so impressed with you all with your hot houses and how you get such an early start on growing when spring arrives. Spring has been cool here too but no snow and we could use some rain.

  SvaraRadera
 13. Kul att du är på gång igen i etern. Det ser verkligen ut som du arbetat med flitens lampa lysande - till stor glädje.
  Sicka tomater! Tyvärr är mina plantor inte så väl underhållna med omskolning i år sådär ligger jag hästlängder efter normalt.
  Här är sparrisen upp och skördeklar inom några dagar!
  Vi ses!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 14. Hej igen!
  Jag har utmanat dig i mitt inlägg idag. Dels för att du skriver så bra men också för att du verkligen bidrar till pollineringen :-) Utmaningen är helt frivillig!
  Kramar Hélena

  SvaraRadera