tisdag 7 februari 2017

Molnfritt men ovarmt och ostillaTrädgården håller andan och jag med. Trots intensivt solsken var det isande kallt idag. Hårda vindar dessutom. Inget väder som lockar till utearbete och tur är väl det.

Till och med Helleborus som blommat snällt i söderrabatten hittills hukar nu i isvindarna – själv kan jag inte ens huka mig. Svår ischias sedan två veckor nu. Gamla tanter ska inte ägna sig åt trästockar eller vedklyvning...

8 kommentarer:

 1. Det er ikke mye snø hos deg, men det er jo temperaturen gjør det vinterlig. Iskaldt her også i dag med kald vind. Dine helleborus reiser seg nok opp igjen.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Vi har tre svinkalla nätter framför oss. Nu får du kurera dig ordentligt, snart är det vår!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, inte är det uteväder trots solsken. Här har varit gråväder så länge så man knappt märkt att ljuset kommit tillbaka så lite trevligare var det onekligen när solen visade sig.

  Här i Sörmland behöver vi snö, massor av snö för att fylla på grundvatten nivåerna som är långt under det normala. Det är bara snö som kan avhjälpa vattenbristen, när våren kommer tar växterna hand om det mesta av regnet.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det är som du säger svinigt kallt!!! Så jag har varit inne även om det var fint. Fick inte upp värmen efter jag var ute i måndags. Hoppas den ger med sig snart.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Visst är det trist med "ovarmt" och "ostilla" ;-))!
  Jag hör på långa vägar att "gamla tanten" varit olydig och oköpt den av mig, en annan gammal tant med smärterfarenhet, rekommenderade medicinen! Oklokt;-)!
  Dock ej ovän med dig!
  Kram! Anja

  SvaraRadera
 6. Vi har nok samme vær som hos deg. -10 akkurat nå og en isende vind..
  Og,gamle tanter har vel litt problem med å begrense seg når det gjelder det meste, selv om jeg ikke helt skjønner hvordan du rekker med alt:-)
  Ha en fin uke.
  Eirin

  SvaraRadera
 7. Ser ut som samma väder som här dvs rätt ruggigt och jag försöker hinna undan med en massa kontorsarbete för att få vara ute när vädret vänder.
  Hoppas du har en bra sjukgymnast som både manipulerar och masserar. Bästa kryapådighälsningar och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Usch ischias är inte kul :( Här har isvindarna svept över oss också så det tar emot att ge sig av ut för att åka till simhallen men väl där är det skönt :) Krya på dig nu/Monne

  SvaraRadera