torsdag 11 maj 2017

Jag försöker låta bli att gnälla...

...men så här har det alldeles för ofta sett ut i rabatter och odlingsland den senaste tiden:Ofta soligt och ganska varmt, runt tio grader på dagarna. Men nätterna, nätterna. –4,3; –4,8‚ –6,1; –3,5; – 2,1; – 4,5‚ –3,8 – så ser statistiken ut för den senaste tiden.

Trädgårdsarbetet står stilla, både mina leder och alla plantor som väntar i orangeriet mår ganska dåligt. Enda "trösten" är väl att sniglarna också gör det. 

15 kommentarer:

 1. Javisstja! Positivt tänkt och självklart har ju alla sniglar som vaknat frusit ihjäl under de här iskalla nätterna!
  Eller vi får hoppas det i varje fall. För något bra måste det ju vara med detta?

  Här har vi bara haft minus 3 i natt mot minus 7 de andra nätterna sista veckan så: Nu har det vänt :)
  Kram på dig och njut i rabatterna i helgen!

  SvaraRadera
 2. Jeg forstår deg godt, og klage er det eneste vi får gjort. Samme været her :(
  Nå må da varmen snart komme?
  God helg!

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt med dina leder det känns värre än temperaturerna vi har. Tänk att du ändå hittar något positivt...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Vi hade mera snö men jag ville inte fota. Värre än snön var de kalla nätterna, ja så trist. Sämst är att dina leder är dåliga, finns det ett samband med kylan? Önskar dig god bättring snart!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fy sjutton vilket trist väder ni har :( Klart att man får gnälla lite även om du är fantastiskt positiv i mina ögon. Vi har det kallt här men inte så kalla nätter som hos er och tack o lov ingen snö.Idag skiner solen lite i alla fall :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Hei. Uffa meg. Vi kan klage og klage, vi får ikke gjort noe mer. Nå må snart varmen komme. Her er det iskaldt. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvaraRadera
 7. Man bliver lidt opgivende til sidst. Jeg synes også det for galt med al denne kulde - vi får vinden fra øst her i maj - men sne, det har jeg da heldigvis ikke. Føler med dig!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 8. Det måste vara "tillåtet"att gnälla av sig lite under sådana omständigheter som du lever just nu i. Det ser deprimerande ut. Inte sjutton vill man ha jul i maj!!!
  Gnäll på så ska jag lyssna tålmodigt .-) Folk brukar säga att det inte hjälper. Nej, mot vädrets makter hjälper det inte, men det är ju dig det ska hjälpa och det lättar på trycket att få "gråta ut"en skvätt!

  Ha det gott och nu vänder det till det bättre!
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 9. Vilka galna bilder. Snö och tulpaner. Visst är det väl så- sniglarna har det tufft. Håller tummarna för att vädret vänder och våren kommer. Hoppas på en härlig helg i trädgården!
  Kram

  SvaraRadera
 10. En sådan här vår kan det vara tufft. Lederna blir också sämre av att det är kallt och blåser. Det vet jag fast peppar peppar har jag klarat mig bättre nu efter höftledsoperationen än på flera år. Men så har vi inte haft riktigt så kallt som ni, men i en dag i veckan var det mycket snö även här.
  Nu ska det väl förhoppningsvis bli varmare.
  Krya och kram Luna

  SvaraRadera
 11. Fy sjutton vad hemskt. Det är ju rent fruktansvärt med sådana nattemperaturer i maj och dessutom natt efter natt. Bilderna med tulpaner och sådder i snö bedrövligt. Har inte riktigt förstått hur illa du och många andra haft det men inser hur illa ni drabbats och det gör ont. Hoppas det vänder nu och att värmen kommer och ger både oss och växterna det vi så väl behöver.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Tråkigt med sådan vår. Du har nog rätt att gnälla, faktiskt. Vi har sluppit minusgrader på Västkusten men det har varit nära.
  //Helene

  SvaraRadera
 13. Tuff vår verkligen! Detta är vår första vecka utan nattfrost varje morgon, ingen snö, men hagelskurar och åska då och då. Grönsakssådderna är ca 3 veckor försenade.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 14. Jag tycker inte det är gnäll, en förstörd vår blev det och vi har faktiskt väntat ett helt år. Ingenting är sig likt och naturen blir bara förvirrad, offer för kylan är insekterna som dör och flyttfåglarna som inte hittar mat.

  Kram!

  SvaraRadera
 15. Att presentera fakta och konstatera att det inte passar en är inget gnäll. Jag blir också ledsen när jag ser bilderna. Egentligen önskar jag att alla trädgårdsbloggar angav vilken zon man verkar i, väl synligt på huvud- eller sidomenyn, för att få bättre förståelse för förutsättningarna och för att det är intressant och lärorikt hur varierande vädret är. Särskilt denna vår kunde man lätt få för sig att alla bloggträdgårdar ligger i Lappland. Just i ditt fall råkar jag veta, men ibland undrar jag verkligen...
  Men så fina omgivningar och vilket staket!
  Marta

  SvaraRadera