måndag 4 september 2017

Försenad månadsbild augusti

En vecka utan Tim, det är fortfarande tungt. Men orangerirabatten försöker trösta med sina milda lugna färger.Höstastrarna som jag fick från Carina (tack än en gång!) står så fint mot den grå träpanelen


Trollhasseln stortrivs med myskmadra kring fötterna.


Sedan bilderna togs har vi fått drygt 40 mm regn – mycket välkommet!

12 kommentarer:

 1. Ja, så må man jo glæde sig over det der er, når savnet af en elsket hund bliver tungt. Godt at haven ser så pragtfuld ud nu efter regnen.

  Tak for dejlige billeder!
  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 2. Saknaden o sorgen kommer vara tung ett bra tag framöver men livet går vidare, det ser verkligen fint ut i rabatten. Färgskalan grått/ blått/silver är jättevacker :) Vad underbart att ni äntligen fått regn!Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det har jo blitt så flott hos deg, og rabatten er veldig fin. Savnet sitter i en lenge, egentlig veldig lenge. Det føles ut som et svart hull i hjertet, men en må bare ta tiden til hjelp. Dessverre vet jeg alt for mye om hvordan du har det.
  Trøsteklem!

  SvaraRadera
 4. Ni har gjort såååå fint vid orangeriet!!!
  Börje mår bra och hoppas ni gör det samma.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Tim kommer alltid att finnas kvar i era liv om än på ett annat sätt. Det blir lättare så småningom men för en sån som mig gör minnena fortfarande så ont trots att det gått flera år nu.

  Mycket vackra planteringar vid ert orangeri! Och vi får också vatten, mängder med vatten som jorden girigt tar emot.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ursnygga bilder, den översta rent av av omslagskvalitet. (Tro mig, jag kommer åt engelska trädgårdsmagasin på tidskriftappen Readly, vilket också förklarar att jag missar mycket hos bloggkompisarna, tiden räcker liksom inte till.)
  Du undrade om snötöreln och den tål tyvärr inte frost. Det är en utplanteringsväxt som dock går att övervintra inomhus, har jag hört. Har inte prövat tidigare, men ska försöka i år. Men jag tycker du använda dig av den pålitliga skogsastern, som är ju lik snötöreln i sin sirlighet. Den växer till delbar storlek efter några år och även frösår sig om den trivs. En storfavorit hos mig.

  SvaraRadera
 7. Jag slås varje gång av att orangeriet ligger så vackert. Jättefint ljus i sista bilden. Klart att ni saknar Tim mycket.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hei. Bildene dine ser nydelige ut. Klart savnet vil være der, men etterhvert vil det gå litt bedre. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvaraRadera
 9. Vad härligt allt kring orangeriet blir! Även här har det regnat ordentligt, fick 30 i slutet av förra veckan och idag igen.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Så vackra kombinationer i rabatten, lugna fina färger.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 11. Mycket fint med orangeriet och rabatten runt den. Färgen på orangeriet är jättefin som bakgrund.
  //Helene

  SvaraRadera
 12. Härligt att skogsastern tagit sig och växer så fint :) Den breder ut sig ganska snabbt och bildar täta, fina ruggar.

  Kram, Carina

  SvaraRadera