söndag 21 januari 2018

Minus 13,5 i morse och djup snö, inte lätt att hitta meningsfulla arbetsuppgifter i trädgården nu. Det får bli en förmodligen onödig insats: skaka snö från nertyngda rohododendronbuskar. Onödigt eftersom väderprognoserna spår töväder inom kort, men jag litar inte riktigt på de där prognoserna. De senaste dygnen har samtliga vädersajter sagt att vi har -2 här och det har varit tvåsiffrigt hela tiden!


5 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska kalenderbilder i förra inlägget. Låter som en lysande idé med ett galleri - och kanske vernissage? Att skaka snö från rhododendron låter mindre trevligt. Speciellt i 13,5 minus och djup snö. Jag ska nog sluta gnälla över vår hala lera.
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 2. Vakre vinterbilder! Her er det -8 nå, og 1 meter med snø. Det er lenge til våren... :)
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 3. Så fint med snön just nu! Läste också att det skulle bli regn...jag hoppas det är fel. Snön kunde gott få vara kvar ett bra tag nu och försvinna på ett nafts innan våren. Tråkigt när vädret ändrar sig hela tiden.
  Jag ska försöka bestämma mig för fröbeställningen här framför brasan nu...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. "Midvinternattens köld är hård..."
  Tacksamt i alla fall att ha ett snötäcke när det är så kallt. De meningsfulla uppgifterna får du hitta hos dina hönor, med vovven i växthuset och inomhus. Visst är det ändå härligt att kunna få koppla av lite? Eller är fru Fagerdala för rastlös för sådant ;-)?
  Vi får många plusgrader i veckan. Jag som är ett midvinterbarn, född i ett av värsta vintrar i modern historia. Tillbringat hela min bardomsvintrar på skidor eller skrillor. Upplevt vintrar med -35 grader och har verkligen gillat det, hatar numera kylan. Det får gärna vara +8 fram till mars då det får gärna bli tvåsiffrigt, soligt på dagarna, regn på nätterna - hur svårt kan det va' bästa vädergudar?! Just do it! som vi säger på finski!

  Kram på dig och ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera
 5. Det var nog en klok åtgärd, åtminstone känns det tryggare för en själv efteråt - liksom oberoende :)

  Nu var jag inne på Jelittos sida och de har frön av den rödbladiga Anthriscusen. Ska se om jag så småningom kan få sammanfattat några namn på Ledvina-hybrider av magnolia som jag vet om.

  Kram, Carina

  SvaraRadera