fredag 30 juli 2010

Återbruk

Den här gamla grånade dörren stod och drällde vid vedförrådet när jag plötsligt såg en användning för den. Intill verandaentrén går berget i dagen och sluttar ner mot söderrabatten. För att kunna ställa krukor där behövde jag ett plant "golv" och dörren passade perfekt, uppallad i ena änden med gammalt taktegel.


Nu samsas lagerbladsträdet med chili och överbliven squash på silvrigt underlag.

I snickarboden stod ett gammalt turkosmålat bord och tog upp plats i ett hörn ända sedan vi köpte Fagerdala. Vid senaste röjningen åkte bordet äntligen fram, maken slipade det och höjde det med några centimeter.


Vid stora växthuset hade jag anlagt den här lilla rabatten men allt jag satte där dog efter ett tag. Jorden visade sig vara invaderad av lönnens rötter. Bort med rabatten...

...och dit med bordet, svartmålat som staketet och försett med zinkplåt. Nu kan jag äntligen stå och diska krukor!
9 kommentarer:

 1. Va´ fint det blev! Man behöver ett bra ställe att stå och jobba med sina krukor och jord.
  Jag köpte ett bord på loppis för 55:- som får duga som "krukbord" så länge. På två av konsolerna satt en hylla (helt obehandlad) som kom upp provisoriskt, men jag ska göra en lång (eller två korta) hyllor ovanför bordet. Visar snart på bloggen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fiffigt och snyggt:)
  Ja, det är nog klokt att ta tid på sig att välja rosor, och välja rätt härdighet, gärna med marginal, för då blommar de så mycket bättre.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jag letar precis efter sådana dörrar att ha som bord och bakgrund när jag fotograferar.
  Vilket fynd och vilken bra ide.
  Har du fler så kommer jag med släpet.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att använda det man har till annat som man behöver!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 5. Vad du är påhittig som alltid och snyggt blir det dessutom. Här händer inte så mycket då det varit en del jobb och mycket regnande när jag varit ledig, men idag ska jag väl hinna ut en runda till trädgården. Kanske ska jag rensa ogräset ur ena odlingslådan (ej sått i) och så lite sorter inför nästa år. Säkert är jag sent ute som alltid, men det vore kul med fler fingerborgsblommor, flox, aklejor och några andra sorter jag köpte på påse. Kanske borde jag också göra något åt de aklejor och flox som växer tätt i krukor sedan tidigare sådd. :-) Suck, det jobbiga med ledig tid är att det finns så mycket jag vill hinna .... både ute och inne, så frågan är var jag ska börja för att bli nöjd med något.

  SvaraRadera
 6. Tittar in till dig för första gången och blir så glad att hitta en sådan fin blogg. Har sett dina kommentarer hos Leva grönt och Mias hem och tyckte att nu måste jag se hur du har det.
  Så praktiskt det blev med det fina bordet vid pumpen.
  Ha det gott:O)

  SvaraRadera
 7. Fiffigt! Det är bra att ha lite smått och gott i förråden, man vet aldrig när det kan komma till användning:)

  Ha en fin vecka,

  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Hej Laila!
  Det blev väldigt fint dina projekt :=)
  Sen är jag lite avund på din vackra dörr, önskar en egen ;=)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera