lördag 15 januari 2011

Bedrövelse

Ett takfönster på lilla växthuset har rasat in!


Inte roligt, men som tur är har vi ett reservfönster i trädgårdsförrådet. Det lär dock dröja innan vi kan montera det...

38 kommentarer:

 1. Men nej!!!
  Förra året när vi var på semester kom det stora snöovädret in... dottern klarade inte av att skotta av taket på växthuset så två rutor gick.
  I år har vi varit noga med att hålla taket någorlunda snöfritt.

  SvaraRadera
 2. Men vilken jätte otur. Tur att det finns fler fönster. Kram Gela

  SvaraRadera
 3. Snöeölände!!!
  Här var det massor med glaskross förra vintern:( Men ta i trä.. I år är allt helt än så länge....
  Må så gott och ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Attans otur! Hoppas du inte har nåt där som blir förstört nu då :o
  Tjingeling

  SvaraRadera
 5. Åh nej, vad tradigt. Denna vintern är tuff för tak, i går fick vi hacka ner is och snö. Hoppas att du har det bra annars förutom växthustaket.. kram Sophia

  SvaraRadera
 6. Vad trist! Förra året blev det sprickor i två rutor trots att jag försökte hålla efter, får se hur det blir i år. Än så är det lätt att hålla undan iallafall (förra året hade ett tjockt lager frusit fast). Tur att ni har ersättningsruta hemma redan.

  Photoshop; det var bara kloningsstämpeln och skuggverktyget jag använde. Jag klonade grusgången och skuggade sedan kanterna på gräset så att de skulle se ut som en riktigt avslutning på gräsmattan där den mötte gruset.
  /iet
  PS. Jo, visst skulle det vara mysigt att göra en vana av det. :-)

  SvaraRadera
 7. Vilken otur, mitt i allt tur att ni har en ruta till! Det trista med saken är också att man inte kan ta tag i saken på ett tag till och då vill man göra annat. Jag är jätteorolig för våra tak. Förra året fick vi en läcka på vårt platta garagtak och det drog med sig så mycket av förstört, jobb och pengar. Kändes onödigt!

  Kram från Ingela i Åhus

  SvaraRadera
 8. Nej så tråkigt, vintern ställer till med problem av olika slag.
  En liten varning för 'Mme Isaac Pereire', den kräver optimala odlingsförhållanden, god jord och mycket skötsel. Finns många rosor som är lättare att lyckas med:)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Tänk att det skulle komma så mycket snö i år igen. Många fick sina växthus förstörda förra vinter. Risken är ganska stor att det blir likadant i år. Inte kul för dom det drabbar!

  SvaraRadera
 10. Hej, hej Laila!
  Kan det vara så illa att gamlingen har glömt att klicka på "skicka"?
  Min kommentar gick ut på att din bild är riktigt VACKER mitt i bedrövelsen. Det är förstås svårt för er att hålla efter hela tiden med all denna snö när ni har en resväg dit.Synen är annars bekant för mig från förra vintern, även om vi har sluppit eländet än så länge i år.
  Det skall bli så roligt och spännande att få träffa dig!/Anja

  SvaraRadera
 11. Hej Laila!
  Nämen vad tråkigt!
  Inte kul då snön ställer till det för våra växthus :=(
  Har skottat taket på mitt ett antal gånger nu.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 12. Nä fy vad trist! Tur i oturen att det bara var en ruta, läste hos en bloggare att där hade många rutor gått i vinter. Undra hur det är med mitt växthus vid stugan.....

  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 13. Ajdå, vad synd på glasrutan. Pepapr, peppar, men här har det bara gått en ruta under vintrarna och det var i fjol när jag skulle ta av lite snö från taket så det var helt mitt fel.

  Vad fint du målar! En riktig konstnär ju!

  SvaraRadera
 14. Trist det där Laila. Man kan ju göra roligare saker när det våras än att laga glasrutor !
  Tur ni hade ett i reserv i alla fall. Ha en skön kväll !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 15. Attans va trist. Vad bra att ni har ett reserv.
  Lite märkligt att det gick sönder efter att all snön försvunnit liksom.
  Finns inte svar på allt alltid.
  Kram till dig från mig
  Annika

  SvaraRadera
 16. Ja vad säger man...RACKARNS också!!
  Det är sånnt som inte får hända!
  Vart ska detta sluta med all snö som bara öser och öser ner. Nu får vi nog göra ett vårskrik eller nått så den kommer igång, eller vad säger du? :) Natti natt.

  SvaraRadera
 17. Stället i Köpenhamn heter "Genbyg", det är en guldgruva och de har en mycket bra websida där i princip alla deras varor finns http://www.genbyg.dk/ och de ligger på Amager inte speciellt långt från Kastrup. På websidan hittar du adressen, telefonnummer osv.
  kram och god fornøjelse! Sophia

  SvaraRadera
 18. Tyvärr har jag inget namn på Floxen. Bilden är tagen i en besöksträdgård. På sån kan man hitta mycket smått och gott:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 19. Vilken otur med glasrutan...och tur med reservrutan ;)

  SvaraRadera
 20. Huh vad den där snön kan ställa till med!
  Kul att "tidsresan" roade"!;-)

  SvaraRadera
 21. Kara Laila! How sad! I hope there was no damage to your plants! Your photograph is amazing in its poignant beauty! I am glad you have a spare and good luck getting it fixed quickly. PS Your kind comment to come and visit gave me the deepest smile! You are so sweet!! I wish I could! Kramar Carol

  SvaraRadera
 22. Nä, så tråkigt! Tur att ni har en i reserv....... Första året med mitt växthus gick också en ruta sönder, men sedan dess har alla klarat sig.... Men varje år är jag nervös, speciellt när vi åker till fjällen och är borta 1-2 veckor. Det kan snöa mycket på den tiden........

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 23. Sådana händelser kan man helt klart vara utan, så himla onödigt.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 24. Jag glömde alldeles bort att kommentera ditt inlägg, jag rusade ut och skottade ner snön från mitt lilla växthus häromdan´n. Det har hållit, men med det regnandet som kom sen vete katten ....
  Tack än en gång för senast. Det var sååååå trevligt, kul & lärorikt. På snart återhörande & återseende hoppas jag.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 25. Visst blir man lite sur men ni hade ju reserv och det var ju tur.
  När det gått sönder ett antal på vårt växthus så bytte vi ut eftersom med kanalplast så nu har vi bytt ut helt.
  Rutorna är ju inte billig heller fast de inte är så stora.
  Tack för din röst. Nu blir det spännande att se om jag kommer med bland de åtta och som det blir omröstning på.

  Ha det gott
  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 26. nej, va trist.. bra att ni har reserv dock :)
  ha en trevlig kväll! :)

  SvaraRadera
 27. Usch vad tråkigt! Ja, här har det ju inte blivit något äkta växthus och lär knappast bli heller under de närmsta tre åren då krutet läggs på ombyggnationen av huset. Mitt lilla plasthus från ifjol lyckades jag ju aldrig få tummen ur att ta in så det kan jag nog också räkna ut, men det var ju inte så dyrt som tur var.

  Jo, med oss är det bra efter en del problem med foglossning och mjölkstockning i helgen. Ronja äter och äter och äter och sover en stund dessemellan så det finns inte tid till särskilt mycket mellan varven, mer än vikning av tvätt och urplockning ur diskmaskinen.
  Nu sover hon i famnen, men risken är att hon vaknar bara jag flyttar på henne ... Duscha innan sambon kommer från jobbet är en lyx ... och tankarna går långsamt när jag inte fått fräscha till mig och bli ren.

  SvaraRadera
 28. Tack för omtanken! Som tur är verkade det hjälpa med täta matningar, mycket kläder och en hel del vila så nu känns det bra igen. Tack och lov för det var banne mig inget kul alls.

  SvaraRadera
 29. Åh nej, vad tråkigt! Men ni har inte massa växter där som nu far illa, eller?

  Tack för din feedback på min makeover, jag har försökt göra bilden lite skarpare nu iaf och bytt färg så det förhoppningsvis är bättre kontrast. Ang texten precis under kommentarsrutan står det bara vilka HTML-taggar man kan använda, inte så viktigt... Och det står i ljusgrått så det är svårt oavsett bakgrundsfärg! :)

  Kram

  SvaraRadera
 30. Ajajajaj! Snö kan vara våldsammare än man tror. Hos oss är det höststormarna som brukar ställa till det i växthuset. Växthuseet har plastpaneler, och de är så lätta så de flyger iväg när vinden tar tag ordentligt. Så vi brukar för säkerhets skull klä av växthuset på senhösten, och klä på det igen i april.

  SvaraRadera
 31. Men fy så trist, Laila. Den här vintern känns det som om man måste vara beredd på både det ena och det andra. Du får nog trösta dig med att de andra rutorna klarade sig och att du har ett i reserv.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 32. Men usch så trist Laila, men det går väl att reparera. Det är många som har fått sina växthus förstörda i vinter. Det är ju alldeles makalöst så mycket snö vi haft. Is bildningen på taket har förstört en hel del hos oss, vi har ju ett gammalt hus som läcker värme och då bildas det en massa is.
  Snart skall det väl i alla fall vara över!

  Ha det gott, keep warm/ Tyra

  SvaraRadera
 33. Dear Laila, I hope all is well and that you have been able to repair your greenhouse. I just noticed you had not posted and wanted to check in with you. I hope you have a lovely day! Kram Carol

  SvaraRadera
 34. Ja sånt är trist. Tur att ni har ett i reserv.
  Hoppas ni hade en trevlig resa!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 35. Oh hemska tanke... jag har skottat av snön på mitt växthus, och håller tummarna att inga rutor går detta året. Tyckte det räckte med de sex rutor som gick åt pipar förra året i stormen.
  Ja, det här med chilis o övervintring... jag vet faktiskt inte riktigt hur jag gör. Men jag experimenterade lite. Några fick stå i matkällaren, vilket visade sig vara för kallt för dem dog. Sedan har jag haft på övervåningen o alldeles för varmt o torrt men ljust. Dem har överlevt! Sedan stod resten i köket vid ett fönster utan element under (= kyligt), o med en lampa över sig (vanlig). Dessa är jättefina o grönskar fint. De allra största har jag klippt ner nu, resten som är små plantor får vara så länge. Har börjat gödvattna... Sedan får vi se!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 36. Skulle bara säga att jag läntar efter ditt nästa inlägg.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera