lördag 18 augusti 2012

Efterlängtad regnskur!

Gick en morgonsväng i trädgården som skimrade efter gårkvällens lilla dusch.


Har släpat runt på slangar och kannor den senaste tiden men nu kunde jag ställa undan dem.!Ser att jag måste göra iordning nytt vallörtsvatten åt pumporna som breder ut sig över hela grindrabatten.


Stannar till vid gråmalvaplantan som vi satte i fjol och som blommar friskt och flitigt på pionterrassen - men varför får den blommor i minst fyra färger, vita, ljusrosa, ljusblå och lila? Brukar gråmalva bära sig åt på det sättet?

Ägnat dagen åt rensning, himmel vad ogräset växer i år!

17 kommentarer:

 1. *fnyser* "Efterlängtad regnskur"...jag kan byta åt mig lite solsken :) Den här sommaren går nog till historien här uppe...ett evigt regnande eller mulet. Fast nu har vi haft några dagar med sol iaf. Jag har också funderat på en Gråmalva sen jag såg en, vackra!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara färger i trädgården!

  SvaraRadera
 3. Just nu behöver vi inte heller vattna har regnat rejält idag. Vet inte riktigt om jag ska ha en ledsen eller en glad "smileies? Malvor är riktigt vackra men jag är livrädd att de ska bli som andra malvor jag haft i trädgården och jobbat i flera år med att få bort. Har ingen aning om gråmalvan är ett "ogräs" men jag håller med dig den är helt underbart vacker:) Ha det gott Monne

  SvaraRadera
 4. Härlig morgonbild ! Ja här är en till som tycker det är bra att det kommer lite regn, så skönt att slippa vattna !
  Det var en lustig gråmalva, är det olika blommor på samma planta ? Annars ska de väl vara ganska ljust rosa och bladverket ska vara grågrönt. Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Här kommer också lite efterlängtat regn just nu. Skönt att slippa vattna och skönt att få regntunnorna fyllda igen:-)
  Hoppas du får en skön söndag!

  SvaraRadera
 6. Det är allt skönt att få lite hjälp med bevattningen då och då.
  Och den där sköna friska känslan efter ett regn är svår att få fram med hjälp av slang och kanna.
  Jag hoppas verkligen att växtavdelningen på "Hornbach" är fin hos er också....gillar egentligen inte de där stora byggvaruhusen men blev som sagt positivt överaskad.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Vet inte hur gråmalvan beter sig. Jag har en sorts malva vilket inte aqlls är till glädje eftetrsom den angrips av rost och ser allmänt sur ut.
  Det enda som jag har behövt vattna i sommar är krukorna. Allting har två sidor och jag vet hur jobbigt det är att behöva använda timmar varje dag för bevattning av rabatter och krukor. Men, detta 'eviga' mörker börjar tära på psyket....Vad är SOLEN som SMHI så käckt lovade oss här på Västkusten idag? Genommulet, varmt, klibbigt...ja, du hör på vilket humör jag är....;(((?!/Anja

  SvaraRadera
 8. Det er pussig med oss mennesker. Vi synes ofte det blir for mye eller for lite av ting. Men regn må vi ha i hagen innimellom, vanning på egenhånd blir liksom ikke det samme. Friskt ble det i alle fall i din hage etter regnskuret:) Ha en god søndag.

  SvaraRadera
 9. Så fina bilder du visar. Även här i norr har ogräset vuxit otroligt snabbt i år.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 10. Tack för det, han börjar i fyran nu så lite pirrigt börjar det bli :) Ang björnparken så var jag också förvånad över alla uppstoppade djur..men dom har ju något som dom kallar för Rovdjurscentrum med föreläsningar, utställningar osv om rovdjur.

  SvaraRadera
 11. Som vi konstaterat innan så bor vi båda i regnskugga. Här har det inte heller kommit en droppe på flera veckor så det är kruttorrt!
  Mjöldagg på sockerärtorna konstaterade jag precis.
  Jag odlar pumpor för första gången och jisses vad de breder ut sig -- sååå kul! Skall jag ta bort några av alla utskott?
  Vi ses
  Malin

  SvaraRadera
 12. Vi fick också en skur på natten och nu igen på kvällen kom det en rejäl skur till, så skönt att slippa springa runt med kannan och så blir alle regntunnor fulla igen.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Vi fick också regn, men tyvärr är molnen kvar framför solen även nu på dagen.
  Jag vet inte hur gråmalva brukar bete sig, men fin är hon i alla fall!

  SvaraRadera
 14. Vattnat har jag då rakt inte behövt denna sommar. Här har det skett automatiskt varendaste dag nästan. Frodigt och grönt med blommor överallt är resultatet och många sniglar/snäckor. Vackert du har i dina rabatter.Kram Pia

  SvaraRadera
 15. Ja, det fina med regnet är ju att man slipper vattna...särskilt när det regnat som monsunerna i thailand här uppe!

  Jo, vi får ha jordgubbarna ifred, jag har inte sett några sniglar alls här i år! De tycker väl det är för kallt... :)

  Ha det bra! :)

  SvaraRadera
 16. What nice pictures .. Thank you)

  SvaraRadera
 17. Hej
  Ja det är helt otroligt vad ogräset växer i år.
  Idag har vi fått lite regn och det behövdes även här.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera