fredag 22 mars 2013

Paradiset?

Efter en morgonsväng till grönsaksmarknaden, bagaren, köttboden, ostbutiken och specerihandlaren tog vi oss till byn stora sevärdhet San Michele Arcangelo, ärkeängeln Mikaels kyrka.

Hela golvet är täckt av en gigantisk paradismålning på keramikplattor från 1761. Man får tassa runt på smala spångar längs kanterna för att beskåda härligheten.

Här finns förutom Adam och Eva och ormen i kunskapens träd


ett myller av djur

en del naturtrogna

andra bisarra.

Lejonet blev min favorit!

Ju mer vi lär känna Anacapri desto mer gillar vi byn och dess omgivningar. Lite av ett paradis faktiskt, åtminstone för en frusen trädgårdsnörd som längtat efter vårblommor...


13 kommentarer:

 1. Ljuvliga bilder!! Tack för att du visar, det är en trevlig resa du är på. Längtar än mer till Kroatien när du skriver om din morgontur till diverse butiker:).
  Ha det gott och njut av resan.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Svar: Hej Laila. Nej det är inte vårt bygge, utan det är ett hus som byggs på vår gamla tomt, den vi köpte 2010. Tomten har vi sålt, och vi har en ny närmre vattnet. Men vi vill gärna köpa tillbaka tomten med huset på. När vi köpte den första tomten 2010, visste vi inte att det inte fanns någon väg till tomten, utan väg inget bygglov. Vi sålde därför och fick möjlighet att köpa tomten nära vattnet, genom samma kontakt som vi köpte tomt 1. Det är lite krångligt och mycket byråkrati, men vi har lärt oss mycket på resans väg.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är så skönt att se på allt det där som är olikt det vi har här hemma, som till exempel det där golvet som skulle vara en dröm för en som jag som tycker kakel och klinker är jättekul! Visst får man nya bloggupplägg hela tiden? :-)
  Fortsätt njut, här hemma är det bara kallt och snöar igen.
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 4. Å, vad härligt det ser ut. Golvet är fantastiskt, vilket hantverk (och skönt att de är rädda om det). Ha en riktigt fin fortsättning på semestern!

  SvaraRadera
 5. Herlig måte å tilbringe påsken på! :-D Capri er en vakker øy jeg desverre bare har vært på én gang! Den er jo en fantastisk plass for en hageinterressert person. :-D
  Kos dere!
  Stein

  SvaraRadera
 6. Oj vilket sagolikt vackert golv! Du har verkligen hamnat i paradiset! De grönskande bilderna gör en sjuk av längtan!!!
  /Rebecca & Staffan

  SvaraRadera
 7. Många fina upplevelser på er resa, som det ska vara.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Har läst i fatt din fina reseberättelse nu. Vilken tillvaro!! Där skulle du ha kunnat stanna lite till, eller hur?
  En skön helg önskar EvaLinnea

  SvaraRadera
 9. Tack Snälla för att du visar oss detta paradis!/Anja

  SvaraRadera
 10. Nu har jag läst ikapp och även letat upp lite info om stället ni bor på. Låter helt underbart och magiskt! Nu är jag så nyfiken allt ni får uppleva och hur ni lyckades få plats på denna underbara plats. Ha ett par underbara veckor och jag ser fram emot att få läsa mer och se mer fantastiskt vackra bilder. Hälsa Johan så mycket!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Hittade hit till dig via en annan blogg! Trevlig läsning! Ser så härligt ut där du befinner dig! Njut och ha det skönt!
  Hälsningar från Växthusmadam

  SvaraRadera
 12. Oj så mycket vackert. Kram Suss

  SvaraRadera
 13. Så vackra bilder du visar från Capri.
  Jag hann inte se allt detta på mitt snabba besök på ön för länge sedan.
  Ha en fortsatt underbar tid där.

  SvaraRadera