torsdag 21 mars 2013

Promenader i närheten

I morse strosade vi längs terrasserna här i San Michele bort till trädgårdsmästarens domäner. Han har just börjat plantera ut massor av Cineraria som han dragit upp. Hela växthuset i bakgrunden är fullt av dem och några knoppiga exemplar står här utanför och väntar.
 

Är det bara jag som har svårt att motstå lerkrukor?


Över hela krukplatsen svävar mimosan med sina påskgula ulltofsar.


På eftermiddagen tog vi en stillsam promenad i Anacapri. (Fortfarande protestera mina benmuskler mot alltför ansträngande rörelser, har fått reda på att det var 981 steg i den där branta trappan vi gick nerför i tisdags.)

Vi letade oss fram till Boffe, en genuin del av stan som enligt obekräftade uppgifter fått sitt namn efter de luftbubblor, boffe, som bildas på nybakt bröd, eftersom taken här har små bubbelliknande kupoler.
Här bor säkert inga fattiglappar men vad vi kunde se var det inte invaderat av turister eller utlänningar heller.


Fint var det i alla fall.

9 kommentarer:

 1. Vackra bilder! Härligt med växter...man är ju ganska svält född på den fronten;)
  Ha det fortsatt skönt i värmen!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder.
  Det är så fint med den vita färgen på husen och så härlig grönska.

  Ha det gott och njut av värmen

  SvaraRadera
 3. Så härligt och varmt det ser ut! Jag gillar också lerkrukor,de har sån charm....Kul att du vill dela med dig av er resa. I morron åker vi till Rom, men bara över helgen och det ska bli så KUL! Ha det så bra och njut av er resa.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Mycket fint var det! Låter som en dröm att få uppleva mimosan, så fjärran från iskyla och hårdpackad snö.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh Laila så underbart det ser ut !!! Vilka vyer och vilket vackert ställe ni är på. Söt kisse fanns det också :-) Njuuut och ha det riktigt gott !!!
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 6. Hej igen, Ja, jag jobbar i köket på folkhögskolan, 2 dagar i veckan är jag där förutom under vårbruk och skörd för då jobbar jag bara hemma, lyxigt eller hur. Jag hade gjort 10 tårtor och all sallad till festen igår, kan berätta att det är ett jätte roligt ställe att jobba på.
  Ha en fin helg.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Hejsan Laila!
  Vilka härliga reportage du gör åt oss frusna själar!
  Nä. Vet du vad? Det är nog ingen annan än du som gillar gamla skräpiga lerkrukor ;)))! Tacka vet jag gamla hederliga plastkrukor...;)))!(Tänk om humorlöst folk tar mig på allvar ?)
  Nu ser jag redan framemot nästa reportage (tänk att få vara där!)/Anja

  SvaraRadera
 8. Härligt med Italien! Vi var en snabba till Capri i höstas, men vi insåg att det hade varit trevligare under en mindre turistisk säsong. Väääldigt mycket turister! Fina bilder du bjuder på!

  SvaraRadera
 9. Känner med dig och träningsvärken. Hoppas den ger sig snart, många steg i den trappan, nu klarar du allt! Man vill ju kunna ha full fokus på alla spännande promenader.

  SvaraRadera