tisdag 16 juli 2013

En sväng till Österlen och Småland

Vi har haft tre dagars semester från trädgården - och givetvis hamnade vi i andra trädgårdar! Maratonfärd ner till Österlen och Asta och Gösta. Deras fina skånelänga på promenadavstånd från Stenshuvud är omgiven av en avundssjukeframkallande frodighet.


New Dawn bara väller fram utan att de behöver göra något annat än ge den en skvätt vatten då och då.


Min favoritros - men kärleken är inte besvarad. Våra egna två plantor vid Söderväggen frös ner i vintras och kämpar för att komma tillbaka. De är så ynkliga att de inte ens fastnar på bild längre.


Förutom rosor i alla hörn...


odlar vårt värdpar vindruvor i ett litet växthus som hotar att sprängas . Det är lätt att skapa en djungel på Österlen! Tack Asta och Gösta för god mat och intensiva samtal om allt från planeringspolitik och miljöhot till Döden Döden!

Från Österlen for vi till Växjötrakten och Eva Linnea. Tim tyckte det var förfärligt varmt i bilen och njöt på de svala stenarna i Villa Linneas trädgård.


Även här vällde växtligheten fram i olika hörn och i de många pallkragarna. Här är det pumpa på gång.


En finstämd rabatt framför de gamla tujorna.


Tack Eva Linnea för god förplägnad och härligt vindlande samtal om trädgårdsanläggning, antroposofi kontra naturvetenskap, kvinnohat. barnbarnsbestyr, hyra eller äga höns och mycket mera.

Och tack också till våra grannar Jeanette och Roffe som gjorde det möjligt för oss att lämna växthusen för några dagar!

13 kommentarer:

 1. Det är underbart att kunna njuta av andras trädgårdar, trevligt sällskap och god mat blir som en lyxig bonus:) Man behöver inte åka bort så långt eller länge för att känna att man kunnat koppla av och ha semester:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken inspirerande resa du verkar varit på!Medan jag skriver detta så tittar jag ut på träd som viker sig i stornmen och det är 10 grader mitt på dagen....Vart tog sommaren vägen? /Lena

  SvaraRadera
 3. Hej Laila och Johan! Tack för den trevliga visiten och tack för de trevliga orden i inlägget. Roligt att se någon annans bilder från sin egen trädgård. Hoppas ni har vägarna förbi fler gånger!
  STOR kram från EvaLinnea

  SvaraRadera
 4. Hmmm, hade du hört av dig kunde ni fått fika här! Skulle tro att ni åkt E4:an eller???
  Förstår att ni haft en mysig resa.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Så rätt du har Laila, det här med trädgård handlar ju minst lika mycket om människorna man möter vid besöket.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker ros, men en sådan törs jag inte ens drömma om när jag läser att den inte riktigt vill i Fagerdala.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Både låter och ser trevligt ut!!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 8. En resa till Österlen är aldrig fel:) Vilken vacker ros!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Ser ut att ha varit en trevlig resa! Om ni har tid någon gång när ni är i Skåne är ni alltid varmt välkomna att komma förbi! kram Sophia

  SvaraRadera
 10. Det ser verkligen fint ut! Det här med obesvarad kärlek är ju trist, men inte helt ovanligt... :)
  Jag vet inte så mycket om åkerbärets egenskaper, föruom att de ska ha inflammationshämmande antioxidanter. Det finns nog inte så jättemycket studier på åkerbär, då de inte är lika "kommersiella" som t.ex blåbär och jordgubbar. Men jag kan inte tänka mej att de skulle vara mindre nyttiga för det! :)

  Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 11. Fina Bilder! Rosor ja..de är lite egensinniga och kräsna. Just därför de är så fina kanske?

  SvaraRadera
 12. Härliga bilder Laila! Jag ser också att du visar dina bilder på ljusbordet. Då kan du bortse från mitt ebrev som jag skickade till dig idag./Anja

  SvaraRadera
 13. Vad skönt att komma iväg och se andras trädgårdar. Alltid har man nya idéer och inspiration tillbaka hem och kanske minnet av ett trevligt möte. Bilden på Tim är så fin!

  SvaraRadera