söndag 24 maj 2015

Tomaterna har hittat hem

Äntligen vågade jag flytta ut tomaterna till bäddarna i stora ouppvärmda växthuset! Visserligen kryper nattemperaturen ner mot 7-8 grader fortfarande, men de hade mått sämre av att stå kvar i omskolningskrukorna. Sexton plantor fick plats.


Resten får bo i stora krukor i lilla växthuset och några tåliga sorter, som Black Sweet Cherry och Super Sweet 100 får stå ute vid söderrabatten.


Tulpanerna blommar för fullt. Först ut var som vanligt dessa pion-look-alikes i söderrabatten, det gröna är en näva som fått spader i år.


Woodland har börjat visa färg.
Och idag dök vår hussnok upp för första gången i år. Nästan en meter är den vid det här laget. Verkar trivas både med oss och hunden. Men jag måste erkänna att jag hoppar till när den uppenbarar sig...


9 kommentarer:

 1. Så fint det blommar hos dej!!!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Härligt när tomaterna har fått sin plats.
  Vad mycket fint som blommar hos dig just nu.
  Här är snart alla tulpaner över.
  Det blir ingen Stockholms tur i år vad jag vet.
  Jag skall ta det lite lugnt och fixa med min egen trädgård i år.
  Men jag lovar att jag hör av mig om jag kommer upp.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Den snoken fångar nog många sorkar och möss, fast överraskad vill man ju inte bli. Vi brukar också ha en hussnok men har inte sett den i år. Så påpassligt att lyckas få med den på bild.
  Aå fint det blommar hos dig!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker kombo med nävan o tulpanerna, avundas dig alla vackra tulpaner över huvud taget. Så härligt att du fått ut tomaterna nu, köpte 4 olika sorter nu i helgen och de ska få bo i krukor mot vår södervägg :) Här är fortfarande ingen värme i luften men förhoppningsvis blir det varmare snart:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Ser så fint ut i ditt växthus, måste kännas härligt med ett överflöd av tomater men jag vet ju att det ligger massor med arbete bakom innan det är dags att skörda.

  Dina pionstöd är väldigt vackra, en annan klass än mina traditionella gröna metallstöd som är riktigt fula.

  Vi har också snokar, dammen lockar och jag som haft ormfobi sedan jag i 10 - årsåldern hoppade på en huggorm försöker kontrollera min panik, det börjar bli bättre. Tvingar mig att titta på dem och fotograferar när jag kommer åt men än är det en bit kvar innan jag verkligen kan känna att de inte är farligare än en mask! Nyttiga djur i våra trädgårdar är de för att hålla sork- och mösspopulationen nere.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Underbar blomning.
  Egenodlade grönsaker måste vara en fantastisk tillgång och de smakar säkert bättre också.

  Jag blir rädd för allt som krälar, ser nog inte om det är snok eller huggorm. Huvva.

  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 7. Så vackert det blommar i ditt Fagerdala, det känns som om det var en evighet sedan snön låg djup.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Det är så härligt när man kan sätta ut tomaterna. Ser fint ut ! Ljuvliga tulipanarosor, bilden med Silveraxet och de mörka tulpanerna är jättevacker ! Vår hussnok har inte visat sig än i år, men däremot en liten skogsmus som terroriserar oss i plasttunneln. Idag sprang den runt fötterna på mig och en kund, helt orädd. Pytteliten och jättesöt, men en riktig gottegris som smaskar i sig allt som vi ställer på golvet :(
  Ha det gott
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 9. Oj, här händer både det ena och det andra i er trädgård. Härligt! Vilken blomsterprakt!
  Vi är i Sthlm i början av juli och tänkte titta förbi Fagerdala, om ni är hemma. Exakt vilken dag och när på dagen det blir vet jag inte, det beror på vädret. Är ni hemma den veckan? Vi hörs.
  Kram från Brevik/Karlsborg

  SvaraRadera