fredag 30 juni 2017

Månadsbild juni

Hög tid för månadsbild!

Här har det hänt en del, vi for till Zetas i veckan, en lagom utflykt för Tim som mår hyggligt och älskar att bli omklappad av Zetas trevliga trädgårdspersonal. Vi kom hem med bl a nävor och alunrot. En rödbladig ormhassel har det också blivit, den och alunroten följer upp perukbuskarnas mörka färg. Längre bort till vänster står ett stort gäng höstaster som jag fått av Carina med bloggen 4 seasons by Carna.

Här på sydsidan har violrutorna blommat över och stäppsalviorna har precis börjat slå ut. En del fjädergräs klarade vintern, andra har ersatts med årets nysådd.


Juni har bjudit på en perfekt blandning av sol och regn och lagom svalka vilket gjort att vår rhododendrondal blommat som aldrig förr, ja det mesta är frodigt och fint men finast är kanske vår vilda äng utanför växthusen. Jag vet att de är invasiva och att Norge har förklarat dem krig - men ängen är magiskt i midsommartid så därute får lupinerna gärna hållas!

7 kommentarer:

 1. Planteringarna vid ert orangeri växer fram så fint. Lupiner har jag lärt mig att tycka illa om, även om jag kan se det vackra blå-rosa skimret.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så flott det har blitt utenfor orangeriet!

  Ja,lupiner har blitt forbudt å selge her i Norge. Likevel er det fullt i grøftekantene her av lupiner som i sin tid ble plantet av veivesenet. Så det tar nok lang tid før lupinene er borte herfra :)

  God helg!

  SvaraRadera
 3. Hei Laila. Nydelig lupineng. Lupiner er forbudt å selge her. Så flott det blir utenfor orangeriet. Ønsker deg en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvaraRadera
 4. Jeg har ingen problemer med lupiner, men her i Danmark er der heller ikke erklæret krig imod dem - endnu. Tænk, på Island er der hele landskaber med blå blå lupiner, og det ser helt fantastisk ud.
  Det er fine ting du har fået til dit bed ved orangeriet, og det ser rigtig godt ud.

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 5. Oj, vad det växer vid ert vackra orangeri! Jag gissar att det varit en trevlig sysselsättning med växtval och plantering i en sådan vacker miljö.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ser fint ut hos dig! Så härligt med en tur till Zetas och att Tim var med och fick bli med in:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Lupinerna är vackra och väldigt tacksamma fotoobjekt men jag tänker att de varnar av en anledning. På ett sätt är jag glad att de aldrig grott de där fröerna jag strött i omgångar. Det växte en på åkern när jag började där och den grävdes upp men nu har nya kommit...

  Ni får så fint och vackert runt orangeriet. Det låter sååå genomtänkt :) Hoppas astern tar sig bra och blommar fint hos er också.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera