måndag 10 maj 2010

Trängsel i växthuset – lasagnen inslagen

Nu är det kris! Jag får inte in en enda såplatta eller kruka till i lilla växthuset. Och ute är det som mest +5 på dagen. Så här ser det ut:


Tomaterna är färdiga för plantering i stora växthuset.


Chilin i bakgrunden har blomknoppar och längtar efter värme.Kronärtskockorna vill komma ut.


Sättpotatisen skriker: Vi behöver mera plats!
Purjolöken har fått mellanlanda i en stor låda invändigt klädd med perforerad plast:


Alla perenner står och trängs och behöver omskolas snarast - men var ska jag få plats med alla hundratals krukor?Nysådder får vänta inomhus. Sådde majs den 28 april, de kom upp efter fem dagar, omskolades i fredags, rötterna var 2 dm långa!

Även ute i trädgården är arbetet försenat på grund av kylan. Men lasagnen är klar och gullöken är planterad. Skyddas av fiberduk som hålls upp med hjälp av böjliga plaströr.(Som ni säkert ser har jag väldiga problem med det här inlägget. Ingenting blir som jag vill, bilderna lägger sig hipp som happ, det ser helt annorlunda ut i förhandsgranskning jämfört med på bloggen. Vad i hela friden gör jag för fel?)

8 kommentarer:

 1. Härligt att se all denna växtkraft!
  Läckert med din "lasagne" vad är det för något?
  Har inte hört det förut.
  Önskar jag kunde hjälpa dig med bloggen, men jag har ibland samma problem. Visst är det trixit med dessa html koder och saker.

  ha en fortsatt trevlig vecka.
  kram/Sofia

  SvaraRadera
 2. Jag gör mina inlägg i LiveWriter. Där är det mycket mer ordning & reda. Tankas hem gratis från google (eller hotmail).
  Ja, det är "besvärligt" med två trädgårdar (och två hem) så i år blir det att känna mig för hur jag ska ro iland det hela. Några squash ska få följa med ner till Nöbbele och några får stanna kvar i Stockholm. Perennerna sätter jag i rabatten i Sthlm och några tar jag med mig ner osv osv. Håll tummaran för att det funkar. Jag har ingen aning, men hoppas på husvakt som kan vattna om det blir för torrt. Resten sätter jag i bilen på midsommarafton och tar med mig på semester/kollo.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Oj, vad det växer hos dig! Jag har blivit 'tvingad' att ställa ut mina frösådder eftersom vi renoverar huset. Vi har flyttat ut köket i uterummet så växterna fick inte plats där. Och kylan håller i sig. Vet inte hur växterna ska klara sig...
  Nu vill vi ha värme!

  SvaraRadera
 4. Hej Laila! Du är bäst, blir spännande att se om du får något svar från kommunen, jag vill gärna veta. Ja, fy så kallt det är, när ska värmen komma?
  Hälsningar Inger

  SvaraRadera
 5. Hej Laila!
  Ja, tänka vad snabbt det blir fullt överallt då plantorna växer och skolas om, men det är sååå härligt. Enligt vädret så ska det bli varmare, hoppas verkligen det så man kan låta växterna 'övernatta' ute.
  Ha ne!

  SvaraRadera
 6. Lika mysigt som vanligt att läsa ditt inlägg Laila!
  Även mitt växthus är just nu knôkfull av allt - från tomater , chile, bönor mm mindre plantor till änglatrumpeter och andra skrymmande och höga "medelhavsväxter".
  Snart skolar jag om mina tomater och gurkor i krukor som blir deras sista "anhalt" för sommarens odling och vis av dina kunskaper ger mig ut för att leta efter nässlor!
  Ang ditt inlägg så är det ju inte så himla illa. Du vill ha förstås texeten bredvid rätta bilden och mindre mellanrum. Pröva att ändra på bildstorleken när du lägger in bilderna i bloggen (Du har ju flera bildstorlekar att välja mellan från liten till extra stor när du läggerin bilderna i ditt inlägg). Jag har märkt att om texten blir lite fel så kan t.ex. en större bild vara lösningen. Alltså försök att trixa och fixa - det är inte så lätt alla gånger vet jag av egen erfarenhet.
  Att prova ett nytt program är inte lösningen på problemen tycker jag - provade faktiskt att göra ett inlägg på LiveWriter och det blev alls inte bra. Man måste ju kunna ett sådant program för att det eventuellt skall funka- och varifrån får jag den kunskapen?/Anja

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig och grönskande trängsel det är hos dig:)

  Ha en fin tisdagkväll

  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera