fredag 1 juli 2011

En marodör i köksträdgården!

Köksträdgården här i bakgrunden får nattliga besök av en grävling som krafsar efter mask. Det har pågått i en vecka nu.

Längst fram till vänster syns det senaste hålet i odlingarna, här skulle det bli kinesisk broccoli men inte många plantor återstår.

Nu täcker vi med nät eller fiberduk och håller tummarna för att de oskyddade potatislanden skonas och att salladen i drivbänkarna framför stora växthuset är så frodig att grävlingen inte får lust att böka där. I sista bänken som maken monterade häromdagen skulle grönkålsplantorna stå nu, men det har varit alltför gassande där. Har hållit mig i skuggan och rensat och vattnat, vattnat.

Dagens pion har jag tappat bort namnet på. Men fin är den och blommar länge.

16 kommentarer:

 1. Oj Laila så vackert och läckert odlingsbänkarna ser ut!
  Annars en rätt trött jag som nästan inte orkar skriva en vettig kommentar./Anja

  SvaraRadera
 2. Usch grävling är inte roligt att få in i trädgården:( Vi hade en för ett par år sedan och det var uppbökat rejält varje morgon i tre dagar sedan försvann den. Det har varit nödvändigt att hålla sig i skuggan de senaste dagarna, kvällarna har varit min tid;)) Så fina och fräscha dina drivbänkar ser ut. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. ja uschdå för uppbökade grönsaksland! :/
  Hoppas att herr grävling förstår att söka sig till nya jaktmarken snabbt.

  Jag har precis som Monne varit mest aktiv i trädgården under kvällarna, dagarna har varit så extremt heta så man har inte orkat göra så mycket.

  Ha en trevlig helg!
  Sandra

  SvaraRadera
 4. Dumma grävling, han kan gräva någon annanstans än i din köksträdgård!
  Jag tänker på dig Laila när jag nu återupptagit mitt stenarbete, tar lite i taget och varvar, fast det är lätt att bli besatt, ta en liten bit till och en liten till..kram Sophia

  SvaraRadera
 5. Grevling , litt av en hagegjest! Håper tiltakene dine hjelper og at den ikke gidder når maten blir mer utilgjengelig.
  Pionen din er alles drøm!

  SvaraRadera
 6. Går det inte skrämma grävlingen på något sätt? Trist med sådana nattliga besök i trädgårdslandet.
  Här uppe i norr finns så få grävlingar att de inte än är något större problem.
  Snygga odlingar och tjusig Pion.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 7. Hua vad sur man blir när det kommer sådana bökiga besök. Kul att titta in hos dig och vad mycket jag har missat. Hela sommaren på Fagerdala känns de som. Tänk att vädret sällan kan vara lagom.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Hej LAila!
  Snyyyygt! Jag gillar palnteringsl¨ådor med stenlagd mark runtomkring!
  Goafrun, gå in på bloggen min och länka din blogg under rätt zon...
  Jag försöker göra en zonlista över bloggare, och behöver fler som länkar tillbaks till mig från sin blogg och därmed visar fler bloggare var man ska anmäla sin blogg. Jag blir glad om du vill hjälpa mig med det!
  Ha det gott, kramkram Hillevi

  SvaraRadera
 9. Inte kul med objudna gäster i landen...
  Vi har en lite rådjursbock som tittar in och sabbar lite smått varje natt.
  Fina planteringslådor,snyggt!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Vackert, vackert, vackert... men marodörer vill man hålla borta! Ser att vädret har varit vackert i Svedala under tiden jag har varit borta.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 11. Förgrymmade grävling - som Emils pappa skulle sagt!!! Vi hade grävlingsbesök när vi flyttade till huset men som tur är har den/de flyttat vidare nu. Tur för oss - otur för någon annan tyvärr...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 12. Vad trist när man får ovälkommet besök! Hoppas fiberduken hjälper! Er köksträdgård är så fin, snygga pallkragar! Min är vildvuxen i år, får bli nästa års projekt... Satte i alla fall nya bönor häromdan, får se hur det går!

  Ang lösenord så tror jag webbläraren sparar det ibland så att man inte behöver skriva in det igen. Tack för att du påpekade det, har ju hänt att jag glömt ibland!

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Nämen asch då. Hoppas ni lyckas få bort grävlingen på nåt sätt. Snygga odlingslådor å så praktiskt med stenläggning runt. Så härligt med pioner. Har inga. Men det planerar jag att åtgärda :-)

  Ha en riktigt skön helg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 14. Trist med grävlingen... Vad underbart med ett stort växthus! Och så snyggt med den stenlagda ytan och pallkragarna bredvid.

  SvaraRadera
 15. Vilken rackare! Tänk, jag har alltid haft grävlingar på mina olika ställen, men att de varit framme och grävt i landen har jag aldrig råkat ut för. Däremot att de bajsat i gropar som jag grävt och inte hunnit täcka igen.

  Så vackert du har det med det svarta däcket bredvid växthuset. Det gillar jag skarpt.
  /i.

  SvaraRadera
 16. Du får ringa någon viltvårdare så kommer dom och flyttar på Grävlingen kanske. Vi har här också men jag har inte haft ont av dom ännu. *Har inhägnat mor skogen. Vet inte om man kan få Doftjersmin att rota sig som jag gjort i kruka,men det tål att testa. Kul att prova det mesta.

  SvaraRadera