måndag 7 maj 2012

Fotokurs

I helgen har vi, några trädgårdsentusiaster,  haft fotokurs här i Fagerdala med Sophia, utbildad fotograf och fotolärare.  Knytkalas och intensivundervisning varvat med fotograferande i trädgården för att tillämpa det vi gått igenom. Vi kröp och klättrade och experimenterade med vinklar och inställningar och jag lärde mig massor. 


Eftersom jag numera har extremt dålig syn har jag trott att jag bara kan skjuta med inställning auto och hoppas att det blir något användbart. Nu har jag lärt mig reglera både  bländare och tid och ändå få hyggligt skarpa bilder med hjälp av autofokus. Särskilt nöjd är jag med att ha lärt mig att få till hyggligt bra motljusbilder!Detta är en av de bilder jag jobbade med under kursen, julhyacinter som jag varje är sparar och sätter i torvrabatten. Vi fick lära oss att använda ganska avancerade bildredigeringsprogram och här har jag plockat bort en massa störande löv och vissna grässtrån utan att resultatet blir blurrigt som när jag försöker i Iphoto!

Tack Sophia och tack kära gäster för en trevlig och givande helg!

24 kommentarer:

 1. Tack själv du underbara värdinna! Jag hade jätteroligt och jag älskar din bild av mig liggandes i gräset :-) Så roligt att ha träffat dig och få lära känna dig lite mer.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det ser ut och låter som om ni haft en höjdarkväll.
  Ha en fortsatt fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Höjdarhelg skulle jag skriva...

  SvaraRadera
 4. 1000 TACK till dig och Johan också! Jag har trixat & fixat med mina bilder i picasa i dag, för jag har varit hemma med en rätt sanslös förkylning. Hoppas jag inte smittade ner alla andra.
  Kram till er från mig.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. Suveränt med fotokurs, en sån skulle jag behöva:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så kul att träffas och få praktisera fotojobbet ute i din trädgård.
  Men... inte är det några bekväma arbetsställningar :=)

  Fint fotot har du i alla fall tagit.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Så kul att gå fotokurs, nått man verkligen borde göra.Underbar bild i motljuset...
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 8. Jag är så glad över fotokursen som vi hade hos dig. Betydde väldigt mycket för mig. TACK Laila med make! Nu har jag definitivt fått blodad tand i fotograferande.
  Du, är det månne så att jag glömde mitt stativ där??? Jag gissade att det skulle bli något. Kan kanske komma ut dit med lite plantor och en sked som jag hittade i en av kastrullerna och byta mot stativet?? Jag gissade att jag skulle glömma något!!!
  Stor kram Gela

  SvaraRadera
 9. Så kul det låter!! Vill också:)
  Jätte fina bilder!
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 10. Vad kul det ser ut, och jag är övertygad om att ni fick en härlig helg tillsammans. Hoppas du kommer göra om det här och att det möjligen kan finnas en plats för mig då =)
  Min Man bad mig hälsa och tacka en en gång för all ved. Veden vi fick räckte hela vintern (några få kubbar är kvar). TACK för all värme. Kramis

  SvaraRadera
 11. Förstår så väl din lycka, jag trodde inte heller att jag kunde ta bra bilder på grund av att jag såg lite dåligt men ack vad jag bedrog mig:) En bra lärare lär ut hur mycket "matnyttigt" som helst;) Till hösten ska vi nog går en kurs i bildredigering också;)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 12. Åhh, vilken lycka att få gå en sådan fotokurs! Hade du arrangerat den själv? Jag skulle verkligen vilja lära mig lite mer och det skulle vara så roligt med en intensiv kurs i trädgård och natur.
  Ha en fin dag.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 13. Åh, önskar att jag varit med :) Ni verkar ha haft jättekul och lärt er en massa på köpet!
  Må så gott...
  Tjingeling

  SvaraRadera
 14. Oj så roligt! Foto är något jag skulle vilja lära mej bättre, men att sitta och läsa på egen hand blir trist i längden... Då låter det roligare att gå kurs! Ha det fint! :)

  SvaraRadera
 15. Så kul det verkar....både kurs och träff.
  Ha det bra ::)

  SvaraRadera
 16. Fotokurs trenger jeg i høyeste grad ja, jeg knipset i vei og plukker ut de beste til bloggen . Har jo lest en del fotobøker, men ivareta er det så lett å ta rimelig gode bilder med automatikk. Intensivkurs hadde vært tingen. Flott bilde av hyasintene! Ha en fin tirsdag!

  SvaraRadera
 17. Vilken härlig dag ni verkar ha haft.
  En fotokurs står högt på önskelistan.

  Otroligt fin bild på hyacinterna.
  Du får stort A i betyget.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 19. how beautifully the spring in your garden! wonderful picture ... I think it's always interesting to learn. thank you

  SvaraRadera
 20. Det ser ut att ha varit en riktig höjdardag. En fotokurs skulle inte vara dumt, då kanske man fick lära sig vad alla knappar och rattar är till för.

  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 21. Hejsan du duktiga 'flicka'! Nu blir det spännande att se vad du visar för bilder i fortsättningen! Det är så fantastiskt hur otroligt mycket roligt man får lära sig genom att vara med i denna bloggvärld. Fattas bara att du lär dig även keramik - jisses! Sedan måste det bli en kurs i argentinsk tango (eller varför inte finsk förresten)och då måste du känna dig fullärd i ALLT!

  /Anja

  SvaraRadera
 22. Förstår att ni hade roligt. Att ha en fotokurs tillsammans med likasinnade kan inte vara något annat, misstänker jag.
  Trevlig söndag
  Birgitta

  SvaraRadera
 23. Tack snälla för detta fantastiska initiativ Laila. Den helgen kommer jag leva på länge... :)

  Många kramar från mig och lilleman

  SvaraRadera
 24. Laila, jag funderar på om jag kan ha glömt en grön kudde i gästhuset... har du sett till någon? :)

  SvaraRadera