fredag 11 maj 2012

Att fotografera magnolia


Dagen efter det att fotokursdeltagarna åkt hem exploderade två av våra sju magnolior. Givetvis har jag under veckan gjort otaliga försök att fånga blomningen på bild.  Att få till en hygglig närbild på en blomma är inte så svårt. Här är det M. x loebner 'Leonard Messel' som poserar:


Men när jag försöker fånga båda träden och de hundratals blommorna på en bild får jag problem. Jag klättrade till och med upp på taket - men glömde flytta på grillen och orkade inte häva mig upp en gång till...


Tog en stege till hjälp för att få bakgrunden tillräckligt mörk och enhetlig. Nja...


Till slut får jag nöja mig med att fånga en gren av M. kobus.


Det har varit sommarvarmt idag. Härligt! Det tyckte också vår bamsiga hussnok (ca 80 cm) som bor under verandan. Tre gånger har jag varit nära att kliva på Snoky som ogenerat rör sig i trädgården. Måste erkänna att hjärtat slår ett extra slag vid konfrontationerna – vi har ju en huggorm här också och den vill jag inte kliva på!


19 kommentarer:

 1. De Magnoliane dine har du fanget fint med kameraet.Alltid fint med blomstrende grener mot en skyggete bakgrund. Men jøje meg... en orm i hagen... da hadde jeg blitt gal!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du har fångat magnolian jättefint! Så trevligt med en egen snok:-) Mindre trevligt med herr huggorm...
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Förstår att hjärtat hoppar till.....huggormen vil man ju slippa.
  Underbara blommor på magnolian....både på bilden och i verkligheten.
  Ha det bra:)

  SvaraRadera
 5. Hade varit så roligt att få se era underbara magnolior. Men du, toka, klättra på tak! Nu ser man var barnbarnen har lärt sig...eller är det kanske farmor som lärt sig av barnbarnen :-)
  Kramar Hélena

  SvaraRadera
 6. Inte lätt att fota men du har ju lyckats bra... snoken är jag rädd för, lite nojig bara.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilka helt otroligt vackra bilder du tagit på magnoliorna:) Vad trevligt att ha en "tam" snok i trädgården:) Huggormar är ju kanske inte lika trevliga. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Fin närbild och de andra var inte tokiga de heller. En fotokurs vore kul att gå också:)Ormar av alla slag vill jag hellst slippa! Såg en mini snok i somras så det fanns säkert en mamma i närheten...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Underbart! magnolia går inte här... Kram Pia

  SvaraRadera
 10. Dear Laila,

  I enjoy reading your posts ... an excellent shot with a snake! I'm probably unlike you to coward. in my understanding of nature never ceases to amaze us, perhaps we are the particles themselves. Thank you for the magnolia, I have not seen her.

  SvaraRadera
 11. Det är itne alls lätt att fota snyggt på håll, närbilder är enklare. Övning ger färdighet. Vilka otroligt tjusiga magnolior!

  Jag skulle nog se mig för så jag inte trampade på en orm, hu!

  SvaraRadera
 12. Kul att se dina bilder och läsa hur du tänker kring fotograferandet,
  Den första och sista är jättefina.
  Ja så har verkligen kommit till Fagerdala, med snok och allt.
  Om du tittar in hos mig nu så finns det bilder från ett väldigt speciellt bihus.
  Ha en fortsatt skön helg

  SvaraRadera
 13. Titta vilka fina bilder du har tagit! Det är i princip omöjligt (tror jag) att ta en bra bild men en 'vanlig' digitalkamera på en buske med vita blommor och kala grenar i övrigt. Det är likadant när jag försöker fota M. stellata och där sitter ändå blommorna rätt tät. Då gör man precis så som du har gjort: En gren och närbild på blomman och då får alla en bild av busken man vill förmedla.
  /Anja

  SvaraRadera
 14. Fin närbild på Magnolian!
  Huggormen har varit framme här med, den var sur och fräste åt oss.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 15. Tyckte du fick snygga bilder :) man är ofta så självkritisk :) vad kul att du fick med ormen på en bild :) kanske inte det roligaste djuret men ändå en spännande varelse Kram Suss

  SvaraRadera
 16. Magnoliorna är jättefina. Mina har blommat över för denna gången! Fast sommarmagnolian väntar jag på! Den har massor av knoppar! Fast det dröjer några veckor till! Sommarmagnolian heter nog buskmagnolia!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 17. Magnolia, magnolia, åh vad jag vill ha en magnolia! Jag minns att vi gick där och trånade och hoppades på att den skuille slå ut medan vi var kvar.
  Ska fundera på saken till Nöbbele medan jag försöker få magnoliafröna från er magnolia att ta sig. Hoppet är det sista ..... som du vet! Annars blir det kanske ett besök i någon handelsträdgård.
  Kram till er båda från Eva Linnea

  SvaraRadera
 18. Snygga bilder! Jag försökte med min praktmagnolia idag, en stor och bamsig blomma, men inte ens den lät sig fotograferas i blåsten.
  Snoken verkar ju väldigt hemmastadd i din trädgård. En sorts husdjur det också.
  Trevlig söndagskväll!

  SvaraRadera
 19. Mangfoldet i fauna og flora er stort på Fagerdala, alltid spennende å komme innom.

  SvaraRadera