fredag 15 juni 2012

Tuttifruttivarning och blommande berg

Just nu blommar det för fullt i våra torvjordsskrevor – ibland kan det bli lite väl karamellgrällt. Det är framför allt den illskära azalean som sticker ut. Till hösten får den flytta till en egen skreva bland blåbär och lingon längre in i skogen.


Men här i ett ganska skuggigt parti under ekarna har det blivit en fin kombination av rhododendron och allium


Åsnetrappan upp til gäststugan kantas av vita och gula azaleor


Den vita är min favorit bland de lövfällande azaleorna, stannar gärna till och tittar och nosar på de skira väldoftande blommorna


Doftar gör också flera bergknallar just nu när vildkaprifolen blommar. Johan har fäst ett armeringsnät i berget som den här kaprifolen gärna klättrar på


Till sist vill jag skicka en hälsning till syster min i Spanien: Tack för all hjälp med "Fulhörnet"! Nu är grunden lagd till ett verkligt Finhörn! Så snart det kommer regn (två veckor sedan nu) så ska tusentals små scillalökar få göra sällskap med de nyplanterade syrenerna, häggmisplarna, flädrarna. I gränslandet mellan gräs och lera har jag sått massor av ringblommor. Salva kommer så småningom...


16 kommentarer:

 1. Så fint med alla azaleor. Den vita är ju väldigt gracil och skir. Även vackert med kaprifolen som väller där på berget. Det måste dofta ljuvligt...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att gör ett gott arbete tillsammans? Man blir extra nöjd då på nå´t sätt. Det verkar du och din syster verkligen ha gjort. Det ska bli roligt att se det i verkligheten sen.
  En skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Glömde kommentera alla era fina azaleor och rhododenron, men man vet inte riktigt vad man ska ta till för ord när man vill berömma allt ert fina. Otroligt vackert - får det bli i dag.
  Ktam igen

  SvaraRadera
 4. Congratulations, a beautiful time!

  Listen, and you are now going to / (from herbs)

  SvaraRadera
 5. Helt oväntat har jag köpt min första azalea, det hände i Skottland. Svårt att undvika, den är purpurfärgad. Snart är ditt fulhörn ett minne blott.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Gillar kaprifolen som breder ut sig över berget. Härligt.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Kaprifolen på berget var helt underbar! Måste ha mer :-)
  Chilin heter Chiluacle Negro och mina har tjocka fina frukter som nog börjar bli mogna.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Fint med lite tuttifrutti.. Kram Pia

  SvaraRadera
 9. Vilken rolig rubrik på inlägget. :-)

  Och VILKET blommande berg. Urtjusigt! (Nu önskar jag mig en egen bergknalle, för det där skulle jag korpa på direkten om jag kunde.)
  Ha en trevlig helg!
  /iet

  SvaraRadera
 10. Gillar din tuttifrutti :-) Men kaprifolen på berget tar priset, wow så snyggt ! Kanske ger mig till att kopiera borta på min bergknalle. Annars har vi en vildkaprifol som ger sig upp i en stor enbuske, snyggt det också. Hoppas du får lite regn snart, jag tar en regndans för dig genast ;-)
  Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Ojoj vad mycket fint! Jag vill oxå ha en massa fina roddar, men hinner inte fixa så att dom trivs. Men en dag så skall jag ha så som du i min skogskant.

  SvaraRadera
 12. Tycker det får fara lite karamell i en Rhododenron plantering, fint!!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Det var härligt att kunna fa njuta av er underbara trädgard, jag njöt av varje minut. Synd bara att veckan gick sa fort... Roligt att jag kunde vara till lite hjälp. Jag ser att nu har sommaren kommit pa allvar, vilka vackra bilder!
  Kram
  Spaniensystern

  SvaraRadera
 14. Så underbara era azaleor är, sånt fungerar inte här i norr, den jag köpte för två år sedan förde en tynande tillvaro förra året för att i år vara sten-död.
  Men jag antar att man får glädjas åt att en själv är vid liv.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 15. Det behöver inte vara fel med tuttifrutti....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 16. Två veckor utan regn? Du kan få lite av oss....vi är glada om vi har två timmar utan regn. Ok, liiite överdrivet kanske men nu börjar vi tröttna. Vart är solen???

  SvaraRadera