lördag 30 juni 2012

Ännu fler projekt

Innan nya uteplatsen färdigställts anmälde sig ytterligare ett projekt. Alla pumpaplantor i växthuset skriker att de behöver komma ut annars dör de! Så Johan tog itu med att grunda för fyra nya drivbänkar i köksträdgårdens sydöstra hörn. Platsen är utsedd sedan länge. Här har det varit ärtland, den gamla markduken låg kvar och skräpade.


Bort med skräpet och på med ny markduk och sedan singel och sättsand där det ska bli tegelgångar


De två första bänkarna är nu på plats:


Det blir riktigt prydligt, ett lyft för hela köksträdgården!  I bädden intill har årets squash, 'Dark Fog', fått en hemvist. Nu fattas bara sol och värme!


Dagens pion
...är två av lactifloratyp, givetvis har jag tappat bort deras namn. Den första hör hemma på pionterrassen och har sällskap av pärleternell och ett gäng vita liljor.


Den andra är en gräddbakelse i stenpartiet, serverad på en bricka av krypflox, Phlox stolonifera.


Både jag och myrorna gillar knopparna!


Idag regnar det här, tid att strosa runt i bloggar jag följer!13 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt blir det! Och vilka fina lådor!

  SvaraRadera
 2. Hej Laila.

  Här regnar det riktigt mycket idag och blåser kraftigt.
  Jag går runt och stöttar växterna så gott det går.
  Vi behöver regn synd på blåsten.

  Så fint det blir och praktiskt med lådorna för grönsakerna.
  Det enda jag har är gräslök :o)

  Ha en riktigt fin fortsättning på helgen

  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vad fint och prydligt det blir. Pionerna är ju sååå vackra. Kram Pia

  SvaraRadera
 4. I was then struck by a surprise result, and that's who would have thought that out so cute )

  SvaraRadera
 5. Helt ljuvliga pioner:) Vad fint det blev med drivbänkarna, pallkragar är toppen;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Oj, vad det ser prydligt ut i pumpalandet! Jag som gillar raka linjer och räta vinklar går i gång på så´nt!!!! I dag har vi haft en fin dag, så jag har målat mina omålade pallkragar i en gråbetsolja av någon slag. Ska visa när jag är klar med lager två. Annars håller jag på att ta död på ett jordgetingbo. Har fått tips om att dränka dem i hett vatten med diskmedel i. Vad säger du om det? Sommarsköna hälsningar från Småland och Eva Linnea

  SvaraRadera
 7. Har du namnet på den andra pionen? - Ljuvlig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, Katarina, vi köpte den billigt på Plantagen för några år sedan och enligt mina anteckningar upplyste etiketten bara om att det var en pion och att den var vit. De är ju inte så noga med namn och sånt på det där stället! Men fin och väldigt frisk är den så det var ett fynd!

   Radera
 8. Snygga projekt på gång igen hos dig! Och pionerna är alltid lika fina.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det blir verkligen så snyggt med köksträdgården. Vet inte hur det är att ta med sig hund till England men det är utan tvekan så värt en resa. Helt underbart! Behöver ni hundvakt finns det ett hus i Rönninge som gärna tar emot en vovve under en vecka eller två :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Hej Laila ! Svarar dig både här och på bloggen. Jag har ju varit förskonad från sniglar nästan helt och hållet här, men i år med det myckna regnandet så finns de även hos mig, dock inte några mördarsnigar som tur är. Men i tunneln har jag inga sett, tror inte de gillar att krypa på den torra markduken som ligger på golvet, den är ju lite sträv också. Hästgödseln använder jag som den är, får den av grannarna som strör med torv hos sina hästar. Förra året hade den brunnit två år och jag blandade inte i något då heller. Så i år är den 3 år gammal, kanske har förlorat lite krut men än så länge ser det bra ut. Fördelen med bara hästkomposten är att den inte väger så mycket.
  Vad fint det blir med nya bänkarna och nya sittplatsen vid bergknallen ser lovande ut. Önskar dig sol och värme :-)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Jag som är livrädd för ormar skulle inte våga ta bort mattorna... huga :-(. Jättefint du gjort vid pallkragarna, riktigt snyggt!!

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera