fredag 1 juni 2012

Regn – och snigelspärren fungerar!

Sent igår kväll började det. Ett stilla strilande gav 6 mm under natten och idag har det kommit ytterligare 14 mm. Prognoserna säger att vi ska få ungefär lika mycket kommande dygn - och sedan sol! Nu kanske vi kan hoppas på massor av smultron och blåbär som blommat som aldrig förr men som hade börjat skrynkla ihop sig i den långvariga torkan.

Susan och annat som blommar nu får finna sig i att det är lite vått och kallt.Här står en vanlig och en rödbladig fläder utanför lilla växthuset och väntar på att få komma i jorden i "fulhörnet". I bakgrunden blommar en alpklematis.

Enda nackdelen med regnet är att sniglarna kravlar sig fram igen. Ett femtiotal har vi oskadliggjort idag. Men inte en enda har lyckats ta sig in i drivbänkarna med snigelspärr! Det fungerar!

16 kommentarer:

 1. Ja nu är det minsann ingen värme ute:( Svinkallt och blåsigt, man skulle kunna tro att det är höst men det blir väl förhoppningsvis bättre:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Skönt med allt regn, lite kallt men det får man ta. Härligt att snigelstoppet funkar. Det ska jag komma ihåg till min rabatt på baksidan och satsa på hosta. Har inte skaffat mig några eftersom det ser så sorgligt ut med hål i de vackra bladen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Bättre väder har man sett så klart, men regnet behövs verkligen. Sniglarna har jag inte sett ännu,jo en som for all världens väg. Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Snigelspärr? Med vad? Hos mig är de fler än någon gång tidigare och jag har närapå gett upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I inlägget den 10 maj beskriver jag hur vi gjorde snigelspärren på våra drivbänkar med sallad.

   Radera
 5. Ja, det var ett välkommet regn, vi har fått 25 mm men nu hoppas jag på sol i morron för vi har ordnat sommarfest för 135 pers, snacka om att jag stekt kyckling idag :-)
  Ha en toppenhelg.
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig vallmo! Och en rödbladig fläder... vill också ha :-)
  Ha det fint!

  /Anna

  SvaraRadera
 7. I love the rain, in the photo it is visible. strawberries, blueberries .. where there are? in the garden, in the field? Thank you.

  SvaraRadera
 8. Inget regn här ännu men vi behöver massor. Skönt att snigelspärren funkar.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Häftigt att spärren funkar.
  /iet

  SvaraRadera
 10. Ber att få gratulera till den fungerande snigelspärren.
  Här strilar det ner ett ljummet regn. Vi var ute på Bjärehalvön i natt och körde hem i morse genom ett intensivt ösregn. Vattenmassorna på vägen gjorde att bilen planade flera gånger trots att jag körde sakta! Läskigt!
  Ha en fortsatt trevlig helg

  SvaraRadera
 11. Låter fint med strilande regn i perfekta mängder.
  Här blåser och regnar det så Pioner, Lunddockor och flera andra växter ligger nedslagan.
  Endast fyra dagars värme under maj och juni har inte startat bättre.

  Var är värmen och sommaren?

  Fint att snigelspärren fungerar som den var tänkt :=)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Vad bra att snigelspärren fungerar. Först regn och sedan sol, låter bra:). Lite värme vore inte så dumt!!
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 13. Äntligen regn säger jag också :-) Här har varit så torrt och med den värmen vi fick en hel vecka, riktig högsommarvärme, så blev det ju inte bättre. Man hinner ju inget annat än att vattna hela dagarna. Vad fin din pionrabatt är med alla tulpanerna. God fortsättning på helgen !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 14. Intressant det där med snigelspärren. Åker ner till Nöbbele på onsdag morgon och får då kanske anledning att återkomma om mer info. Här i Täby har jag bara tagit några små "bäbisar" i komposten. Men så har jag ju heller inte så mycket för dem att äta i trädgården. Värre i Nöbbele?!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 15. Härligt att de små marodörernas framfart går att stoppa!

  Ha en finfin ledig-mitt-i-veckan-dag imorgon,
  Rebecca

  ps. det finns även strimmiga/randiga tulpaner utan mosaikvirus

  SvaraRadera