måndag 13 april 2015

April!

Idag upptäckte jag att vitsipporna har börjat slå ut här. Solen sken och bina hämtade pollen i grannens sälg.  Några minuter senare började det hagla!  Det slutade ganska snart men en timme senare kom en rejäl åskknall från ett svart moln i söder. Medan vi fikade kom solen tillbaka och stannade resten av dagen.


Pågående projekt:


När man kommer ut från förstubron och ska gå till vedboden eller uteplatsen  måste man ta sig ner för en kort men ganska brant slänt.


Här är slänten från andra hållet. Här blir det halt både när det regnar och på vintern när det ligger isig snö. Har halkat här åtskilliga gånger och nu har Johan bestämt sig för att åtgärda problemet. Fortsättning följer.


Själv har jag börjat röja längs den körbara vägen pp till huset. Här framför fågelmatareken har risiga vildhallon brett ut sig. Inga bär blir det på dem och det hela ser förskräckligt ut.  

Nu ligger hallonen i skottkärran. Sen ska eklöven bort och sen... 
Fortsättning följer.


Lilla växthuset börjar bli fullt av plantor. Som vanligt har jag sått för många tomater och chilisar. Har inte hjärta att slänga några plantor så nu måste jag vädja till grannarna att ta sig an överskottet...

10 kommentarer:

 1. Veldig spent på fortsettelsene !!
  Kjenner meg igjen med "for mange planter". Vi ender alltid opp med å gi bort til naboer :-) Og det skjer hvert år... Underlig at vi ikke lærer:-))

  SvaraRadera
 2. Oj, blommar vitsipporna redan, en härlig tid nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, aprilvädret är lynnigt. Här växlar det också mellan sol och små byar av regn men åskan kan jag vara utan.

  Äntligen har sälgen börjat blomma, det måste vara en välsignelse för era bin den här tiden på året.

  ...och så får vi se vad du hittar på för spännande projekt med slänten.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vädret i april kan bli riktigt spännande ;) Idag var det underbart soligt idag ösregnar det. Sådana där hala och luriga slänter ska man vara försiktig med, bra att åtgärda innan någon allvarlig olycka händer. Det ser väldigt trevligt ut i ditt växthus! Hoppas att dina grannar förbarmar sig över några av plantorna :)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vilken fröjd för ögat att titta in i ditt växthus! Tror nog inte att grannarna är nödbedda när det gäller adoption : )
  Ska bli kul att se vad ni hittar på med slänten.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Riktigt aprilväder i går!!
  Säkra gångar är alltid bra.
  Här har vitsipporna också börjat så smått att blomma.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Ja du Laila! Såg med egna ögon att frun hade sått för kung och fosterland! Lika bra för dig att etablera en gårdsaffär så får du lite tillbaks av vad du lagt ut plus jobbet. Tänk om det kanske finns ett jättesug efter att få köpa några härliga förodlade plantor av Laila! Kan inte barnbarnen ta sig an detta? Ibland får jag en känsla av att när folk får betala för något, om det sen rör sig om en tia, är de mer rädd om plantorna än när de får något gratis, i all synnerhet om man "prackar" på något.


  /Anja

  SvaraRadera
 8. Spännande att se fortsättningen på slänten, det finns nog lika många lösningar som det finns folk som gör dom. Löv har jag inte så mycket mest eklöv och de är inte alls så trevliga inte i kompost här inte, De vill ju aldrig försvinna. Tänk att det alltid är lika dant det blir alldeles för mycket av allt. Du får öppna plantbutik en 10 så blir du säkert av med dom. Jag fick också plantor av en bloggvän här i veckan som hon hade över. Jag ser fram mot nästa år då jag ska kunna så lite egna frön när elen sätts på i växthuset. Lägenheten har ingen plats till sånt.
  Önskar dig fina vårdagar
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Vilken fin bild på vitsipporna. Jag har kikat under snön i dammkanten och där finns blad av den vanliga blå men det dröjer nog ett tag till innan några blommor törs visa sig.

  Det kommer att bli riktigt spännande att se hur projekten fortskrider.

  Idag så är det riktigt aprilväder regnblandad snö riktigt grått plus 3 grader så det känns kallt.

  Ha en fortsatt fin vecka

  SvaraRadera
 10. Ang tranorna så stannar våra också hela sommaren, fast på en åker lite längre bort från oss. Men dom är lika fjantiga hela sommaren, kommer vi lite för nära så ropar dom och flaxar iväg. :)

  SvaraRadera