fredag 17 april 2015

Vår?

Fröken Vår har tryckt på pausknappen - eller var det backslaget hon råkade komma åt? En ynka plusgrad har vi, kall nordan viner, blåsipporna har knycklat ihop sina kalkar, vitsipporna väntar., liksom jättegänget tulpaner i ena änden på köksträdgården.


Tur att jag inte fallit för frestelsen att så/sätta något mer än lite gul lök än så länge. Det enda som trivs är väl ogräset under halmen i gångarna...


Kurar inne vid kaminen, ägnar mig åt bokslut och väntar på bättre dagar.
Fler bidrag på tema Våren hittar du här.

15 kommentarer:

 1. Så prydligt och fint i trädgårdslandet och vilken tulpanfrossa Du har att se fram emot. Gillar att våren tar tid på sig så jag hinner njuta länge och inomhussysslor finns det också gott om. Inte minst bilder att ta hand om och frösådder att skola om.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 2. Hehhee Laila! Låter inte vansinnigt upphetsande med vädret ;-)! Men, du har din kamin, kökslandet står berett och i växhusen växer det väl så det knakar?
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 3. Hehhee Laila! Låter inte vansinnigt upphetsande med vädret ;-)! Men, du har din kamin, kökslandet står berett och i växhusen växer det väl så det knakar?
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 4. Jajamen, visst blir det bättre dagar! De kommer nu för nu kommer värmen tillbaka!
  Och alldeles snart står våra trädgårdar i ljus skir grönska.
  Du frågade i förra inlägget vad jag hade för något rosa som blommade där under snön. Och svaret är: Jag har fuskat! Stoppat ner både Bellis och Trädgårdsviva i rabatterna redan. Så nästa år kommer det definitivt inte att blomma så här tidigt!

  Kram och ha en skön helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Den tulpanrabatten kommer att se fantastisk ut, när den står i blom. Men det dröjer väl ett litet tag till. Vi har haft både regn och hagel idag, med löfte om lite bättre väder till helgen, får hoppas på det.
  Ha en riktigt fin helg! Marika

  SvaraRadera
 6. Ja det har vært iskald vind her også, men det må vel bli bedre snart!?

  SvaraRadera
 7. Wow vilken rabatt med tulpaner! Det har blåst hemskt kallt här idag, men nu i kväll är det vindstilla. Nu kommer det varmare temperaturer:)
  Ha en fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Så fint det kommer att bli när alla dina tulpaner står i blom! Här är verkligen aprilväder, Regn, snö (Pyttelite) och sol...men jag hörde att de varnade för frost i natt! Glad vår till dig från mig!

  SvaraRadera
 9. Wow, vilken prakt det kommer att bli när alla gula tulpaner blommar! Ja, nu står allt och väntar på att få komma igång. Riktigt aprilväder är vad det är. Jag jobbar fortfarande inom skola. Har jobbat 100% hela året jag har satsat som fotograf så jag har jobbat nästan jämt :-) Det är därför trädgården och bloggen har fått legat lite i bakvattnet. Men nu så har jag mer rutin och i höst ska jag gå ner i tid på skoljobbet så får vi se vart det tar vägen. Tack för berömmet!
  Stor kram
  Hélena

  SvaraRadera
 10. Men vilken tulpan"åker" du har så härligt visst är det vår även om den tar det lite lugnt just nu då kan vi njuta dessto mer och längre.
  Ha en fin lördag hoppa det är bättre väder då
  Kram Meta

  SvaraRadera
 11. Ja du, våren har verkligen gjort en paus. Fast i dag har det faktiskt varit lite solen mellan regnskurarna men vinden var allt annat än varm. Hoppas att nästa vecka bjuder på mer vårkänsla :) Ser i alla fall väldigt fint ut hos dig och förstår inte hur dina tulpaner får vara ifred för rådjuren, det måste se underbart ut när de blommar :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 12. Minusgrader i natt igen och i går blåste kalla nordliga vindar så det kändes som sen höst i trädgården.

  Men det som blommar tar tid på sig, alltid något.

  Och en hel äng med tulpaner har du!!! Vilken prakt när det sätter i gång!

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Idag så är det grått ute inte så inbjudande att vara ute.
  Så fint det blir när tulpanerna blommar.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 14. O valor das coisas não está no tempo que elas duram, mas na intensidade com que acontecem.
  Por isso existem momentos inesquecíveis, coisas inexplicáveis e pessoas incomparáveis.(Fernando Sabino)
  Amo passear aqui no seu cantinho.
  Um lindo e abençoado final de semana!!!
  Abraços Marie.

  SvaraRadera
 15. Snyggt och prydligt hos dig fast det är vår och ingen grönska som döljer. Just nu är det inte fint i min köksträdgård med hälften av alla gångar uppgrävda!

  SvaraRadera