Stängselrosen är vitpudrad på morgonen
vildvinsberget brinner
fjädergräset suckar
björkarna gulnar och lönnarna börjar glöda
Riktar jag kameran lite längre ner ser man att det inte händer så mycket med anläggningsarbetet. Jordhögarna väntar fortfarande medan Johan föreläser och konsultar och jag tar hand om all skörd. I helgen ställde vi till med släktkalas. Allt på bordet utom lammracks kom från trädgården. Gjorde en uppskattad förrätt av svartkål - som jag äntligen lyckats få till efter tre misslyckade sådder!
Här kommer receptet:
Fräs finstrimlad svartkål och några finhackade vitlöksklyftor i olivolja, tillsätt en skvätt vispgrädde och låt puttra en stund, servera med nyrostade pinjekärnor och hyvlad parmesan.
Vilket vackert fjädergräs, så skall det planteras - bravo!
SvaraRaderaKram!
Tidlig frost hos deg! Her var det 4,2 grader i forrige uke, så det går den gale veien... Vi får nye finværet mens vi kan :)
SvaraRaderaGresset var veldig fint, ja!
Ha det godt!
Men oj, det låter inget vidare med "nästan frost":( Ditt fjädergräs ser ljuvligt vackert ut! Här är det så torrt igen att vi måste sätta på spridaren, allt hänger. Svartkålsreceptet låter supergott :) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaKvällarna börjar bli kalla men annars har vi blivit mer eller mindre bortskämda med värme och strålande sol under september. Har undvikit att odla kålväxter förutom kålrabbi på grund av alla glupska fjärilslarver men jag kanske skall lära mig att använda fiberduk för svartkål är både gott och vackert.
SvaraRaderaHa det gott!
Birgitta
Ingen frost i sikte här, peppar peppar... så fint fjädergräset är.
SvaraRaderaKram
Vilka härliga lagom höstiga bilder du bjuder på! Här har vi fortfarande sommarvärme, man tror knappt det är sant när termometern visar 14 grader tidigt på morgonen och vet du jag badar fortfarande nästan varje dag, runt 18 grader i Vättern, ofattbart! Jag har varit dålig på bloggandet hela sommaren men nu är jag på g igen. Allt är bara bra och jag njuter så av livet! Hoppas allt är bra med dig också och Tack för kommentaren på förra inlägget! Kram Lotta
SvaraRaderaTrädgården går till vila med storslaget farväl och kålen ser så fin ut! Den hänger ju med hela vintern så inte hela världen att den är sen. Låter väldigt gott med parmesan och pinjenötter till kålen. Ska givetvis testas.
SvaraRaderaÄven här har vi nätter nära nollan, men torkan har redan tagit musten ur det mesta. Ikväll stödvattnas det som planterats senaste året och förstås alla grönsaker.
Allt gott och kram
/Anette
Det där receptet ska jag nog våga mig på. Nästa år är året jag vill lära mig så mycket mer om grönsakstillagning av det egenodlade. Vill ju ta hand om det jag lyckats med.
SvaraRaderaHa nu en skön söndag!
Anette