torsdag 6 april 2017

Hjälp med identifiering!

Kan någon hjälpa mig att identifiera denna växt?


Jag har totalt glömt vem jag har fått rötterna av! Förlåt! Och inte har jag satt någon namnpinne. Jordslog dem i höstas i krukan som mäter ca 25 cm i diameter och har övervintrat dem i kallväxthuset. Nu spirar de hej vilt och jag skulle behöva sätta ut dem men om jag inte vet vad det är så är det inte så lätt att välja plats.


7 kommentarer:

 1. Er dette en plante som kan leve ute? Det første jeg tenkte var helleborus, for jeg har en spesiell sort som kan minne om din. Men det kan være at jeg tar helt feil ;) Flott farge på den.
  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väst som ska planteras ute och det är definitivt inte Helleborus. Men tack i alla fall!

   Radera
 2. Du fick skogsaster av mig och de var rejält nerklippta och mest rotbitar. Har för mig de tidiga bladen ser ut så. Det är mitt stalltips ;)

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carina! Visst är det skogsaster, nu minns jag! Varenda liten rotbit har producerat! Jag gläder mig så!

   Radera
 3. Ja! Den underbara skogsastern ha blivit din Laila! En så underbar sensommar-/höstblomma.

  Ha det super! Sköt om din förkylning och vila! Kram, Anja

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du fick reda på vad det var :) Är så glad att jag fick träffa dig och Johan på mässan :) Det var så trevligt att möta dig irl :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Verkligen trevlig växt!
  Hade funderingar på att ringa dig och kolla om vi skulle träffas på mässan. Hörde ju att du var där, men det fyllde så snabbt på med folk och blev så rörigt att vi kände oss nöjda och inte hade så mycket lust att trängas vidare. Ni kanske tar er neråt i sommar, eller?
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera