tisdag 4 april 2017

Stängselrabatten klar och Almapriset

Nu är hela stängselrabatten åtgärdad.


Här nere i hörnet utanför lilla växthuset har vi rosor och klematis som gärna klättrar på det höga stängslet av armeringsmattor. I år hoppas jag att de kommer att ta fart ordentligt.


Idag tillkännagavs årets Almapris till Astrid Lindgrens minne och det blev den tyske illustratören och författaren Wolf Erlbruch som belönades. Jag gillar verkligen hans humoristiska och egensinniga bilder.


Dessa är från en bok om fru Meyer som gärna vill vara en fågel. Vem vill inte det?Väljer att visa några trädgårdsrelaterade bilder till men googla gärna på 'Wolf Erlbruch bilder', många leenden garanteras!8 kommentarer:

 1. Vilket jobb! Det är så fint med klematis och armeringsnät. I söndags skulle jag handla mjölk på Lidl och kom hem med 5 klematis för 9kr styck :)
  Så i höst kommer nog inte vårt armeringsstaket synas!

  Kram
  Ska du till Älvsjö?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade tänkt hoppa över i år men vi åker kanske dit en sväng på fredag.

   Radera
 2. Hei. Det er nydelig med roser og clematis. For en jobb du har hatt. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvaraRadera
 3. Ja, litt av en jobb, og så fint det ble!

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig rabatt du gjort :) Kan se framför mig allt inhägnat av rosor :) Om du ska till mässan på fredag kanske vi syns, du får hojta till om du ser mig :) Jag lär hojta till om jag ser dig (om jag känner igen dig vill säga)Gillade också dessa teckningar :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Blir jättefint som avskärmning i trädgården.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hörde det på nyheterna när jag satt i bilen igår. Ett för mig helt okänt namn. Kul att du tog in några av hans bilder här. Den sista älskade jag. Kompositionen och att få de där två att komma fram ur bilden trots alla röda vallmor - då har man koll :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. Det kommer att vara jättevackert när allt blommar och frodas!
  Roligt att följa kulturen och vilka som vinner vad. Just denna konstnär var inte så bekant för mig, även om jag sett bilder av konstverken då och då.
  Får jag påminna dig om den där fina "kaprifol"växten? Kanske har du en ranka över?

  Ha det bäst!
  Kram, Anja

  SvaraRadera