söndag 4 april 2010

Än är det vinter kvar...

...åtminstone i vår dalgång bara drygt tre mil från Slussen:


Köksträdgården sover sött under ca tre decimeter snö...



...och ännu mer täcker blivande rosenrabatten, nuvarande kaprifolrabatten.

Av våra drygt trettio azaleor och rhododendron i surjordsdalen är det bara åtta som syns! Men vi tar det hela med jämnmod och tröstar oss med att snön säkert skyddar mot den ilskna nattfrosten.

6 kommentarer:

  1. Men visst blir det bättre och bättre?!

    SvaraRadera
  2. Första blåsippan har slagit ut här, krokusen blommar, rödhaken och taltrasten sjunger och nu väntar vi bara på att morkullan skall sträcka över husnocken. Gräslöken syns liksom rabarberknopparna. Lite snö ligger kvar här och var på nordsidan; tänk att det var 1,1 meter här i slutet av februari. Men nu är det vår...här på Västgöta Fjällar.
    HANS

    SvaraRadera
  3. Hejsan Laila!
    Usch vad det är synd om dig! Ingen rolig syn i aprilmånad! Särskilt som snön är ingen tillfällig april"besökare", utan vintergammal snö! Jag håller tummarna så att eländet har smält inom några dagar!/Anja

    SvaraRadera
  4. Hej Laila!

    Nu är jag med på banan! Det ska bli kul att få ta del av utvecklingen av Fagerdala! En så vacker och behaglig bloggsida!

    Jag har 20 kvadratmeter uteplats (mycket av trägolv) och en kolonilott i Skrubba som jag besöker (inom stavgångsavstånd) och där jag bidrar med någon hästkraft då och då.

    Vi ses väl så småningom?

    Kram

    Lennart

    SvaraRadera
  5. Hej! På trädgårdsmässan i helgen var jag i FOBO´s monter och pratade med dem om att anlägga köksträdgård. Jag köpte en bok och gick med i föreningen. Behöver hjälp och inspiration. Så nu ska jag göra ett första försök med din sandwich-metod nästa gång jag kommer ner till Småland. Den blir nog inte så avancerad som din, men något ditåt iaf. Jag tänker köpa "pallkragar" att odla i. Jag gillar ordningen som blir när man har dessa inhägnade odlingsbäddar!
    Kram Eva Linnea

    SvaraRadera
  6. Hoppas att det har smällt lite till sedan du gjorde detta inlägget.
    Här går våren för fort.
    annika

    SvaraRadera