söndag 18 april 2010

Växthuspyssel och vårtecken


Vad håller husse på med? Jo, inspirerade av Helen i Piteå, som på sin blogg Tankar om och från min trädgård berättar att hon redan fyllt växthuset med fröplantor, ville vi testa om det fungerar i vår kalla dalgång också. Det börjar bli väldigt trångt i alla fönster inomhus. Upp med bubbelplast utom åt sydsidan, in med fröplantor, termometrar, lampor och värmefläkt ställd på 10 grader.


Nu vid 7-tiden på sändagskvällen är det fortfarande 18 grader i växthuset medan utomhustemperaturen är 7 grader. Det verkar lovande!

VÅRTECKEN

Första fjärilen dök upp bland krokusarna idag...
...och en humla fick spader av vårglädje och rullade sig i pollen!

9 kommentarer:

 1. Hihihiii, vad kul att jag inspirerar så du startar ditt växthus =)
  Vilket fint växhus du har, ser ju supermysigt ut, där mår både dina plantor och du gott.
  Nu ska jag gå ut med dagens sista omskolnigar, det är blå Hänglobelia, sen ska alla plantor 'nattas' dvs. jag lägger fiberduk över alla växter.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Tack för din smickrande kommentar! Som svar på din fråga: jag gör ingenting mer än att jag försöker få in ljuset från sidan eller snett bakifrån. De flesta bilderna kasseras (jag tar mängder) men en och annan blir hyfsad.

  SvaraRadera
 3. Ååååhh så tjusigt Laila! Vad duktiga du och din man är som håller på och förvandlar växthuset till en vårträdgård!
  "Den där" Helen är verkligen en riktigt inspirerande dam! Vi får väl se till Laila att träffa henne på riktigt(Jag hotade att cykla till Piteå om inte flyget går snart - hon har nämligen beställt en växt av mig som jag måste skicka snart)!
  Vovve eller katt. Spelar ingen roll. Jag är lika svag för bägge!/Anja

  SvaraRadera
 4. Laila, jag är inte förvånad över att 'New Dawn' fryser ned. Den gör så på våra breddgrader. Å andra sidan blommar den på årsskotten, så du kan ändå få en fin blomning. Så fint du har i växthuset.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 5. God morgon Laila!
  Vad är "hönsestrikk"?

  Det är ett skarpt öga du har. Det är inte Tyson som är i headern utan Bettan, vår kattmadam som styr oss med järntass!

  Önskar dig en fin måndag/Caramel

  SvaraRadera
 6. Underbart härliga vårbilder! Vårkram

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentaren om klematisarna. Ja, då struntar jag väl i bladen då, det blir ju ett litet projekt mindre. :-)

  Ja du, med växthuset går det trögt. Visserligen tog pojkvännen och slipade bort delar och plockade isär några fönster i helgen, men det lär väl dröja innan ala är målade.

  Först ska vi få upp listerna i vardagsrummet, göra klart i skrubben, troligen måla i källarförrådet vi röjde ur samt byta några köksskåp plus att jag ska flytta dit inom 2,5 månad. Sedan tillkommer mina projekt att så i rabatterna och skruva ihop odlingskragar för att kunna så grönsaker, så det finns att göra ...

  Dessutom måste jag ju fatta beslut om mängd och vad som ska placeras ihop med vad, så jag har en del att lära och besluta som sagt ...

  Växthuset blir väl i värsta fall inte brukbart förrän nästa år är jag rädd, men det sägs ju att den som väntar på något gott ...

  SvaraRadera
 8. Underbart att se alla vårbestyr.
  Vilka rena fina rutor du har... jag når inte upp i nocken hos mig. Får se hur jag löser det.
  Lyckost som har krokusar kvar här är de över.
  Men till nästa år igen så kommer de igen...
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera