onsdag 14 april 2010

VÅR!

För en vecka sedan täcktes pionrabatten av två decimeter snö. Idag lyser den vit av krokusar!


Det går fort nu, svårt att hinna allt som behöver göras. Det tjocka lövlagret i surjordssängarna borde jag ha lyft bort lite tidigare. Vintergäck och pärlhyacint ser mycket märkliga ut... (Tack Anja för hjälp med bilderna!)


8 kommentarer:

 1. Herj, hej Laila!
  Huvudsaken är att det är vår och snart har de konstiga färgerna blivit normala i och med att de får vara med och "fotosyntesa"/Anja

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för besöket! Härligt att hitta en ny, trevlig trädgårdsblogg!
  -Så vackert med vita krokusar 'en masse'!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Hej! Nästa gång jag kommer ner till Nöbbele ska jag börja anlägga min köksträdgård där, enligt din metod. Jag pluggade på lite i går och känner mig verkligen inspirerad. Tog material från bla FOBO (Föreningen organisk biologisk odling) på mässan. Jag har ingen kompostjord ännu så jag får väl kompromissa med köpejord.
  Vårkram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 4. Vilka fint dansande vintergäck - udda men fina! De ser liksom vårrusiga ut.
  Mycket troligt att din trädpion skjuter rotskott, de nya rotäkta kinesiska buskpionerna klarar ofta en sträng vinter på det sättet. De gamla sorterna kan vara ympade och då får du en vild buskpion, men det kanske inte är så illa det heller?
  Eva

  SvaraRadera
 5. Så underbart att byta ett vitt mot ett annat. Med så gott resultat;-). Ingen snö? Härligt! Ha det så bra!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att se att våren har kommit till dig också.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Stort tack för kommentaren och länken inne hos mig. Har lusläst alla tips nu och visst fanns det ett par saker jag absolut ska prova.
  Vilken fin blogg du har.
  Helt otroligt att snön låg här uppe för bara tio dagar sedan, det kan man knappt tro när man nu fikar ute och ser snödropp och krokus i blom. Här (2,5 mil sydväst om Slussen) börjar till och med gräsmattan grönska.
  Hej, hej /IET

  SvaraRadera