tisdag 20 augusti 2013

Det ena ger det andra....

I väntan på att det stora renoveringsarbetet sätter igång i slutet av september har vi tagit itu med diverse underhållsarbeten. Fönster bland annat. Spröjsade fönster. Linoljefärg. Johan monterar ner fönster efter fönster, slipar, målar, slipar och målar igen. Det tar en himla tid!


När vi börjar titta närmare på fönstrens omgivning upptäcker vi att fasaden bakom växterna ser ganska medfaren ut. Rosor, nysatta klematis och gamla bolltistlar döljer bristerna. Nu måste vi åtgärda väggen också!


Spaljén kan vi inte ta ner nu eftersom New Dawn som kämpar för sin överlevnad efter en hård vinter  äntligen har visat livstecken. Men tomaten flyttar vi och jag borstar fasaden


och målar kring hela fönstret.


Först blir det illrött men efter några dagar mörknar färgen till den önskade kulören.

Även nordfasaden har fått sig en uppfräschning. Undrar varför jag inte tänkte på att måla om innan trappan byggdes i fjol??? Nu var det minst sagt knepigt både att borsta och måla bakom trappan:


Vi saknar inte sysselsättning här i Fagerdala!

12 kommentarer:

 1. Oj, vad ni jobbar!! Men ni får ju lön för mödan för det blir jättefint. Skönt till vintern att veta att det är "schyst" under. Tack för senast. Som vanligt jättegott och jättetrevligt.
  Kram EL

  SvaraRadera
 2. Det er dejligt for jer at tingene begynder at tage form.
  Hilsen Jette

  SvaraRadera
 3. SÅ fint det blir.
  Ler igenkännande när jag läser dina ord.
  Visst är det alltid så - man börjar med att ta bort en fläck på fönstret för att plötsligt inse att det måste tätas och målas, När man sen skrapar ser man - måste kittas också... och till slut så målar man om fasaden... Precis som ni gör. Därför gäller att att kisa ibland för att inte för stora dörrar skall öppna sig, när man bor i ett gammalt hus. Men jag älskar att renovera gamla fönster, så det är ett kärt nöje (när tid finns).
  Ha det fint i renoveringen.
  Malin

  SvaraRadera
 4. Låter trevligt att jobba tillsammans och fint väder har ni. Skulle önska att jag (och min man) hade mera energi för fönsterrenovering med mera.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Har man hus finns det ALLTID att göra:) Kul med samarbetsprojekt och fint blir det ju också:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Så ni jobbar på men snyggt blir det också.
  Ja, när man är husägare med trädgård är man sällan sysslolös.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Mycket jobb men så fint det blir när det är klart.

  Vi har låtit måla om vårt faluröda hus i sommar, orkade inte göra jobbet själva, men vi fick ett nytt hus, åtminstone på utsidan!

  SvaraRadera
 8. Vad flitiga ni är!!skulle önska jag hade er energi och tid.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Ojoj vad ni grejar och fint blir det ! Förstår att det blev lite trixigt att greja där vid norrtrappen. Sådär gör vi alltid också, det är lätt att vara efterklok ;-)Skulle önska att jag också fick tid att måla lite, men vattningen tar fortfarande jättemycket tid...för att inte tala om skörden :-) Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 10. Det är mycket jobb, men så skönt när det är klart. Det finns alltid saker att ta tag i när det gäller underhåll av ett hus. Vi har inte gjort allt vi skulle i sommar, men det är inget akut så det får vänta till nästa sommar.

  SvaraRadera
 11. Så duktiga ni är, och så syns resultatet av ert arbete.
  Håller med om att det alltid finns arbete för den med hus och trädgård.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Hejsan Laila!
  Säger som alla andra: Vad ni är duktiga!
  Nu skall jag inte fråga om ni får tid att njuta - för många med oss ÄR SJÄLVA NJUTET att ha nåden att få jobba i en alldeles egen trädgård med ett alldeles eget hus:)!
  Kanske är det så för er eller att ni får tid över att bara sitta och gko;)?/Anja

  ps
  Glöm inte att skicka adressen...
  ds

  SvaraRadera