torsdag 14 januari 2016

Sol, vindstilla – och svinkallt!

En underbar dag om det inte vore för kylan. Ner mot minus 15 hela dagen. Går motvilliga svängar med Tim, dubbkängor på fötterna och fyrdubbla lager kläder.


Tittar till hönsen då och då. Idag får luckan vara stängd och maten serveras inomhus. Basfoder, rårivna morötter, en skål grönkål, kalkonrest, lite solrosfrön.


Vi försöker hålla  någon plusgrad därinne med hjälp av den behändiga frostvakten.


När jag kikade in nyss hade alla utom en flugit upp och satt sig på sovpinnen, från vänster Krasse, Krusmynta, Iris, Aster, Linnea. Veronika har lagt sig i ett rede. Tänker hon börja värpa eller är det bara varmt och skönt därinne?

PS
Det blev ett ägg!

12 kommentarer:

 1. Ja, man vill inte vara ute längre än nödvändigt, det blev en timme för mig. Kort hundpromenad, städa åt kaninerna och greja med en dum bil. - 18 grader här just nu, måste nog göra upp eld i kaminen :)

  SvaraRadera
 2. Här har vi haft-13 och jag njuter av sol och skidåkning! Du undrade över chilisorten, jag har tagit fröna utomlands så jag vet inte vad det är för sort och i chilipulvret har jag blandat alla mina sorter, tycker det blir bäst så! Trevlig kväll! Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Här eldas det i braskaminen för fullt :) Vi har bara mellan 8-11 grader under dagen men det är tillräckligt tycker jag Brrrrrrrr. Vilken tur att ni har frostvakt till hönorna, inte så kul att vara höna annars ;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jeg her det like kaldt som deg, for her var det -16 i dag. Vi var en tur i Sverige i dag, og i Strømstad var det -11 grader. Det er iskaldt når det er rett ved sjøen! Hønene dine er heldige som har det så godt og varmt!

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 5. Ja nu biter vintern till, - 20,4 grader nyss och kallare blir det säkert i natt. Stackars alla djur och fåglar som inte har något val, dina höns har det jättebra i sitt hus.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Här är det kallt också.
  Minus 14 och det blåser riktigt mycket så kölden känns dubbelt så kall.

  Så fint hönsen har det och tur att de har lite värme.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Promenaderna blir inte så långa dessa dagar. Vilka fina namn hönsen har.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja brrr, vad kallt. Men hönsen ser ut att ha det så mysigt, och vilken lyxmeny :)
  Håll dig du inne och mys. Kram !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 9. Godmorgon,

  Här är det nu nästan 19 grader kallt och det är alldeles föör kallt!

  Jag såg din fråga och tänkte svara men...

  Jag hittade E-vitaminer i kapslar på hälsokosten som jag klippte sönder och spädde med vatten och gav hön-stackarn med en sån där spruta som man ger spädbarn medicin med!
  Jag trodde verkligen att hon skulle få gå till de sälla! Men nu är hon hur frisk som helst :)
  Så nu tillsätter jag ett par såna kapslar i hönsvattnet varje dag för att ge lite extra energi under denna iskalla vinter!
  Jag skickar gärna fröna till dig utan ett frankerat kuvert om du mejlar din adress till: fam.axjonsson@gmail.com

  Vilket fint namn på hönan ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. E-vitamin som förebyggande åtgärd, det nappar jag på! Mail kommer! Tack!

   Radera
 10. Ja nu är det kallt på riktigt och om jag tänker på nästan-värmerekordet i december mot nu så är kontrasten total. Men ändå så är vintern så vacker i dina bilder.

  Läste om färgval och golv i förra inlägget. Låter som en varmtonad klinker klär det övriga fint. Visst lyfter det växternas gröna också.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 11. Hej, fototriss är en utmaning på lördagarna som går ut på att man ska lägga upp 3 bilder på ett givet tema. Lita kul faktiskt, man är med de gångerna som man gillar tema! Önskar dig en skön vinterlördag, själv ska jag ta mig en skidtur nu! /Lotta

  SvaraRadera