söndag 3 april 2016

Storstädning!

Högen med byggavfall hade irriterat oss länge. Nu var det dags!


Släpet blev ganska fullt

och området framför orangeriet är redo för markberedning och rabattanläggning. Ett hästjobb, jag vet, men det är så vi pensionärer håller oss i form!


Ett annat irritationsmoment har varit algpåväxten på kanalplasten på växthustaken.

Johan gick loss med ogräsättika och nu glänser taken.

Själv har jag tvättat glasväggarna i båda växthusen. Och här ska jag för en gångs skull göra reklam!


Den här fönstertvättaren gör jobbet mycket lättare. Glöm tidningspapper och efterpolering – ett svep över den våta ytan och fönstret blir skinande rent!


Här i västhusen använder jag inte den medföljande mojängen för påsprutning och utstrykning av putsmedlet eftersom fönstren här kräver tuffare tag, gnuggar med kökssvamp i stället.

Det stora bekymret i våra växthus (Classicum Serralux) är den idiotiska konstruktionen nertill. Där samlas en hel del skräp som är supersvårt att få bort eftersom en aluminiumlist löper en bit innanför glaset och utrymmet är för smalt för alla tillgängliga munstycken till grovdammsugaren! Den som har konstruerat det här har aldrig behövt städa ett levande växthus!!!

16 kommentarer:

 1. Jeg vurderer å kjøpe en sånn vindusvasker jeg også. Så bra at du er fornøyd med den!
  Så fint ditt orangeri blir :)

  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Det kommer att bli så fint utanför (och inuti) orangeriet...skapligt avundsjuk på det, vill också ha. :)

  SvaraRadera
 3. Åh då får vi snart följa det nya bygget av rabatten med alla frösådda växter som väntar, kommer att bli så snyggt :) Så himla trist med idiotiska konstruktioner :( Man tycker ju att de som konstruerar växthus o dyl. ska ha erfarenhet av sådant. Fönsterputsaren ser dock bra ut :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. For et flott orangeri du har fått deg! Gleder meg til å se hovrdan det blir etter hvert! Ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 5. Växthuset behöver städas på utsidan, här med, finns träd i närheten, så det blir grönt, även om det var skinande rent på hösten. Skall följa ditt tips, om ogräsättika. Orangeriet ser riktigt fint ut, skall bli spännande att se det och rabatten klar.
  Ha en fin söndag!
  Marika

  SvaraRadera
 6. Som ni grejar och fixar, så fint det blir. Det fönsterskrapan skulle jag med behöva.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar den verkligen! Gav ett set till sonens familj och nu tycker tonårsdöttrarna att det är roligt att putsa fönster!

   Radera
 7. En sån där borde vi också införskaffa, allt som underlättar fönsterputsandet är välkommet, vi har så många fönster och ännu fler flugor!

  Skall bli kul att följa ert arbete med de nya planteringarna framför orangeriet.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Har hört både det ena och det andra om fönstertvättaren, så intressant att du är nöjd och det ser ju väldigt fint ut.
  Den där hopplösa aluminiumprofilen har vi också nertill på vårt hus. Här har den inte hunnit bli skitig men tanken har slagit mig att den kommer att bli svår att få ren. Illa nog om man bara ska sitta i huset, men ska man odla i det (som jag ju ska) är det ju väldigt viktigt att kunna rengöra.
  Man får nog ha nån slags borste och sen spruta med slangen samtidigt.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Går det inte att använda en högtryckstvätt med lågt tryck för att få listerna rena? Så fint orangeriet blir. Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Går det inte att använda en högtryckstvätt med lågt tryck för att få listerna rena? Så fint orangeriet blir. Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högtryckstvätten tar bort en del av gegget men inte småsten eller pinnar, inte hos mig i alla fall!

   Radera
 11. Då får jag fundera på om jag också ska köpa en dylik fönsterputsare, vilket fabrikat? Jag har dock spröjsar överallt och då kanske den inte funkar lika bra. Oj vad ni har jobbat, skönt efteråt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bredden på uppsamlarbladet är 28 cm så om rutorna är smalare än så är det ingen bra idé!

   Radera
 12. Har också en sån där, den är kanon!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Missade att berömma den vackra byggnaden!!!
  Kram

  SvaraRadera