torsdag 30 juni 2016

Tack ljuvliga Juni

...för dina magiska morgnar, för de ljusa nätterna, för din fräscha grönska, för alla fantastiska blommor, för smultronen och blåbären och kantarellerna...

Och välkommen Juli, rosornas månad! Våra trettiotre plantor står alla i beredskap att blomma som aldrig förr!


9 kommentarer:

 1. Åh har ni redan hittat svamp, så underbart :) Efter att ha varit utan regn i minst fem veckor regnar det nu mer eller mindre varje dag. Det är så typiskt, det är alltid med blandade känslor man längtar efter regnet i torkan för man vet ju att börjar det regna så slutar det aldrig :( Men man vågar inte klaga heller, då blir det väl torka igen :) Vi får hoppas att vi får mycket svamp att plocka :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Visst är det en ljuvlig tid! Försöker njuta allt vad jag orkar! :)

  SvaraRadera
 3. Hejsan Laila!
  Det var väl VÄL att tacka den gångna månaden! Det borde även jag har tänkt på, för årets juni var för vår del helt underbart med en ovanlig torka som störde mig mindre än denna eviga himmelska dusch - usch!
  Men, det är trots allt varmt och inga stormar - "so far".
  Tacksamhet är en underskattad bedrift - långt mer fruktbar än ständigt närvarande missnöje.
  Nu ber till vädergudar att Västkusten får åtminstone två regnfria veckor i juli...;-))!
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 4. Jag läste alltså kantareller!!! Här har juni varit en krävande månad med flera timmars vattning per dag som körts från sjön. Så jag väljer att tacka för tre dagars ljummet regn som känns som en befrielse.
  Njuter av att se din gröna gräsmatta. Säkert mjuk och go. Här gult och vasst.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Underbara juni! Så vackert det är hos dig.
  Många rosor strök med här den gångna vintern och bara en är ersatt än så länge. Förra veckan började den först blomma och nu har fler följt efter.

  Nämen vill inte bönorna gro? Mysko, det är väl det enda jag inte sår flera för att ha i reserv om det gror dåligt. Hoppas du fick några bra tips.

  SvaraRadera
 6. Juni var en fantastisk månad vädermässigt, juli har inte börjat lika bra. För länge sedan frågade du vad som händer om man inte beskär klematis grupp 3. Som jag förstått måste man inte beskära dem varje år, men jag tycker det är mycket praktiskt eftersom de trasslar in sig mycket i buskar och annat. De hinner ändå växa 2 m eller mer på en säsong och blommar på årsskotten. Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Wow, redan svamp i skogen! Smultron har jag son marktäckare på vissa ställen på Evatorp. Det är mumsigt med smultronsmak i munnen. De amerikanska blåbären ser inte mycket ut för världen. Jag får ge mig ut i skogen i stället. Smultron & blåbär ger nostalgiska vibbar från barndomens somrar.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Kantareller har vi också plockat, röda smultron och jordgubbar ser vi inte röken av för barnbarnen rensar plantorna dagligen på allt som är rött.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Värmen i juni var underbar, den saknar jag trots allt vattnade. Så fina som rosorna varit i år, helt underbara. Kan det bero på den milda vintern?
  Fortsatt skön sommar och passa på att njuta av rosendoften!
  Birgitta

  SvaraRadera