fredag 5 augusti 2016

Operaresa!

I går morse gav vi oss av på sommarens hittills enda utflykt tillsammans med två av barnbarnen. Färden gick till Bergslagen och Opera på Skäret som ligger i Kopparberg.


De ger just nu Wagners Den flygande holländaren med fantastiska sopranen Elisabeth Teige i huvudrollen. Även de manliga sångarna, kören och orkestern var mycket bra.


En enorm gammal torklada för virke har med små ingrepp omvandlats till operalokal med förvånansvärd bra akustik. Föreställningen pågår i tre veckor till, rekommenderas!


Föreställningen slutar ganska sent så vi övernattade på Grythyttans gästgiveri, rekommenderar ett besök även där!När vi gav oss iväg efter frukost trodde vi att vi skulle hinna göra en avstickare till Skokloster och lunch där på vägen tillbaka till Stockholm, men vi insåg så småningom att töserna skulle riskera att missa färjan tillbaka till Gotland, så det fick bli en snabbfika i stan i stället.


Och då råkade vi hamna på Stockholms kanske finaste uteservering, Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand. Både inredningen inne i den lilla paviljongen där vi satt och ute i och mellan de olika trädgårdsrummen var utvalda och arrangerade med säker känsla.  
Hemma möttes vi av en nybadad och fräsch trädgård! Enligt grannen kom det 40 mm igår, enligt vår regnmätare 31 mm. En riktig rotblöta fick vi i alla fall. Mycket välkommet, senaste regnet att tala om fick vi den 26 juni!

Skördade första squashen idag, sådde väldigt sent i år, alldeles i slutet av juni, så de här plantorna har jag hållit liv i genom vattning morgon och kväll sedan utplanteringen.


och kunde konstatera att rådjuret som tuggade i sig en hel del av blasten på mina rödbetor för några veckor inte hade gjort någon fatal skada. De hade växt till det dubbla på två dagar!


Annat som också växt fenomenalt stavas o-g-r-ä-s. Så nu vet ni vad jag gör de närmaste dagarna...

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk utflykt! Dit skulle jag vilja åka och lyssna på opera :)Att komma hem till ogräset efter en sådan resa kan det ju vara värt, speciellt om ni fått det nu efterlängtade regnet :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så mycket trevligt som har hänt, och mycket vackert ni har upplevt. En utflykt piggar alltid upp. Då klarar du ogräset som en dans. Allt regn är välkommet nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det hørtes ut som en flott opplevelse! Vakker gård dere overnattet i.

  God helg!

  SvaraRadera
 4. Härlig utflykt med barnbarnen och härligt med regn också. Vi verkar ha haft samma sysselsättning i sommar, att vattna :-) Det har varit så torrt så torrt men vi fick också en rejäl rotblöta igår när vi kom hem efter semestern. (Har snäll grannpojk som vattnat när vi varit bortresta) Rensa ogräs var det ja, här också...
  Fortsatt trevlig helg! Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Ja, torkar har verkligen varit jobbig i år, men du har ju klarat grönsakerna fint!
  Wagner i lada... ja det är man ju inte helt främmande för och Grythyttn är faktiskt en av de få orter vi inte besökt i Värmland, men det känns ju bra att ha nåt kvar också.

  Angående bondbönorna så har jag sluppit ohyran två säsonger i sträck och jag misstänker att det beror på bönsorten. Köpte några på en trädgårdsmässa som var överskott från kommersiell odlare.
  Det normala är annars att man får ohyra. Så fort den minsta lilla svarta prick syns nyper man bort ca en dm av toppen och problemet är löst.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera