måndag 7 november 2016

Nytt projekt

Allt trädgårdsarbete ligger nere på grund av Vinter. Flera minusgrader, tidvis ymnigt snöfall och hela tiden hård nordan gör att vi kurar inne i torpet.


Men i morgon kommer de nya fönstren till verandan och sedan kommer snickaren som ska hjälpa oss att renovera denna sorgligt försummade del av huset.


De gamla fönstren med munblåst glas är bortom räddning. Dessutom isolerar de inte ett skvatt utan hela verandan håller utetemperatur på vintern och blir som en frysbox. Både väggar och golv behöver en översyn dessutom. Om vädret tillåter gör vi det nu, annars får det vänta till våren.


12 kommentarer:

 1. Här är det också snöigt o kallt brr. Bra att kunna byta fönster o isolera ett så pass stort utrymme som er veranda, det måste ju kännas skönt att inte behöva ta på sig iskalla kläder o skor :) Fast ni kanske inte använder det som förvaring av ytterkläder. I alla fall blir det bra för huset med isolerande fönster :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ni har många järn i elden.
  Nog är det kallt!! Inte så många minusgrader men blåsten gör sitt...man undrar hur man ska klara vintern. Så fint med lyktorna i fönstret!!
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 3. Svårt att hinna hålla allt i toppskick, tänker jag. Så är det hos oss. Ja vintern kom med besked.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Spennende prosjekter dere holder på med! Får håpe at dere slipper snø :)

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 5. Skönt att kura inomhus när det blåser kallt ute. Vackra ljuslyktor.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 6. Vad bra att ta in lite hjälp. Förstår att det känns bra att få ordning på verandan. På något sätt upplevs det kallare i rum som håller temperatur som ute men är inne. Vilken upprustning ni gör;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ingen brist på energi här inte! Men visst är det skönt att ta itu med sånt som måste åtgärdas, det har en tendens att ständigt påminna sig själv.

  Här har vi också fått vinter, bara att acceptera.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. På Evatorp är elementen inställda på frostvakt, men det skulle behöva tätas både här och där där också. De kommer att bli varmare och go´are även inne i stugan förmodar jag, när det kalla verandan är ett minne blott.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 9. Hej igen! Glömde skriva att lyktorna i fönstret är jättefina.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 10. Så fint det kommer att bli och jag gillar också lyktorna i fönstret, det behövs mysljus nu! Må så gott! /Lotta

  SvaraRadera
 11. Ljuslyktorna var så söta! Ibland får man vara praktisk och blunda för att man gärna velat behålla en del saker. Det är värdefullt att få en åtminstone någorlunda uppvärmd veranda tänker jag.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 12. Så synd att de gamla glasen inte går att rädda. Vi bytte till isolerglas i hela stugan för ett par år sen och jag är så missbelåten med dem. De har liksom en tunn mjölkig hinna över sig som jag stör mig otroligt på. I köket bytte jag till slut tillbaka till de gamla igen.
  Bra att få underhåll gjort på vintern så det inte inkräktar alltför mycket på trädgårdstiden.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera