tisdag 1 november 2016

Tillfälligt (?) avbrott

Igår lyckades jag befria halva odlingsbädden från jord och byggplast


och började bygga upp odlingslimpan på den delen


Så här långt hann jag innan det blev för mörkt. Att det duggregnade gjorde ingenting. Återstår att skyffla över jorden från den återstående delen, ta bort plasten där, täcka med tidningar och fortsätta med limpbygge där.


Även Johan har hunnit en bra bit.


Men idag regnar det ordentligt och jag har fått ägna mig åt innesysslor i stället. En omgång ringblomssalva blev det bland annat. Oljan har stått i fönstret och mognat sedan juli.


Nu pratar meteorologerna om snö. Hellre det än regn, jag försöker nog att slutföra arbetet i morgon...

8 kommentarer:

 1. Ja, det er nok best du får gjort deg ferdig ute, for det kan se ut som snøen er på vei...
  Hvis det bare kan bli skikkelig vinter synes jeg det er helt fint med snø, men regnvær og snø om hverandre er ikke så bra.
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 2. Vilket jobb ni gör! Men det kommer att löna sig ska ni se. Jag har också ett misslyckat projekt jag gått och tittat på...det skulle bli en gång med täckbark..nu är det mest ogräs med fiberväv under! Det får vänta till våren, inser jag. Idag kom det snöblandat regn.
  Spännande limpa du har på G!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Snö!! Det låter så avlägset, tyckte det var i går som det var sensommar ;) Undrar när vi får snö, kanske det inte är så långt borta, i morse kändes det mycket kallare i luften än tidigare så....
  Ser ju ut att bli riktigt bra era projekt, hoppas ni hinner innan snön kommer :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Sysselsättning finns alltid, både ute och inne. Regn hos oss nu.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så mycket ni hunnit med! Jag läser ju dagen efter igår och här har snöat och regnblaskat på morgonen. Men jag har fått upp bloggen igen så jag tycker det är rätt skönt :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. ¡Hola Laila!!!

  Querida amiga veo que estáis en plena faena trabajando vuestra preciosa huerta para que luego en primavera lo veamos radiante lleno de plantas y flores preciosas y además con buenas propiedades. Sé por experiencia que el campo es trabajoso, pero luego llega la recompensa de lo que se recoge que es cosa sana muy sana.
  ¡Siempre es un placer, amiga! Pasar por esta tu mágica casa.

  Te dejo un abrazo grande desde este otro lado del mundo, mi gratitud y estima.

  Se muy -muy feliz.

  Ah, aquí en España, el día 1 de noviembre, es especial por que se va a cementerio a llevar flores a los que duermen el sueño eterno. ¡No es mi mejor día… Pero también voy

  SvaraRadera
 7. Å, så flitiga ni är. Här händer har det hänt absolut ingenting på två veckor eftersom vi blev knockade av elak virus. Ska försöka få ner lökarna i alla fall. Det kommer förhoppningsvis fler år.
  Limpan blir mumma! Önskar jag finge plats med en sån. Kanske kunde man ta en parkeringsplats... men det skulle nog B märka ha, ha, ha!
  Den där idén du fick ser jag fram emot.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Så duktig du är Laila. Undrar om du verkligen ska ut i kylan imorgon när det till och med snöar. Det kommer en vår också...så småningom;-)
  Undrar vad det är för idé du fått...
  Var rädd om dig!

  Kram, Anja

  SvaraRadera