onsdag 9 november 2016

Dags att skaffa snöslunga?

Läget kl 0700 onsdag. Och det fortsätter att snöa.


Här behövs gångstigar mellan torpet och: bilplatsen, vedboden, jordkällaren, snickarboden, orangeriet, trädgårdsförrådet , hönshuset och växthusen. Drygt 300 meter sammanlagt. Jag blir trött bara jag tänker på det!
Och ännu tröttare blir jag när jag tänker på valet i väster...

Ett PS sen eftermiddag:

Gick ut för att titta till rabatterna efter ett dygns snöande. Hallå, var är alla växter vi planterade i nya surjordsrabatten?


Borstar och skakar lite här och var medan skymningen faller. Inte så lätt eftersom snön når långt ovanför knäna. Lite bättre blev det i alla fall.


Av stäppsalvia och fjädergräs och fjärilsbuskar och perukbuskar i orangerirabatten syns förstås ingenting. Hoppas de har det bra under täcket.Avslutar detta PS med en bild på Tims ena framtass efter en promenad. Inte konstigt att han gick så sakta mot slutet. Det är helt omöjligt att ta bort snöbollarna med händerna så det blir marsch in i duschen!

8 kommentarer:

 1. Valet påverkar oss alla...även dom som är naiva nog att inte tro det...vad är det som händer i världen? Kramar till dig och köp en snöslunga :)

  SvaraRadera
 2. Köp en snöslunga och läs boken Sapiens. Det blir bättre även om världen ser bakslag, vi måste bara zooma ut tillräckligt ur vårt historiska perspektiv.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har börjat läsa! Ska plocka fram den nu igen när det är inneväder!

   Radera
 3. Jeg antarat snøslunga er det samme som vi kaller snøfreser. Det kan være nyttig å ha nå når snøen laver ned. Her snør det også, og vi har fått 5 cm til oppå de 50 cm vi fikk i helgen :(

  Valget i vest er best å ikke snakke om, for da blir jeg i veldig dårlig humør ;)

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 4. Wow vi har inte alls fått så mycket snö som ni så jag förstår om du funderar på snöslunga :) Valet i väst är nu över och vad händer nu tro?? Läskigt!Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Mycket snö och en vacker bild, börjar se likadant ut här.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 6. Chegou a época de sentir uma "saudável inveja" dessas imagens fantásticas...fico aqui admirando esse belo lugar!
  Beijo grande, Marie

  SvaraRadera
 7. Hej Laila!

  Ja, här orkar maken fortfarande skotta men vi har också mycket som måste hållas öppet.

  I går tillbringade jag dagen framför TV apparaten, chockad förstås som världen i övrigt. Jag har nog inte kunnat smälta vem som segrade ännu. Inte är detta en person som gör världen bättre, så långt tror jag de flesta är överens. Nu bänkar sig snart gubbar i övre medelåldern på viktiga taburetter och allt som goda krafter har kämpat så hårt för kommer att få vika tillbaka. Klimatet blir nog den stora förloraren eftersom denna man är något så osannolikt som en klimatförnekare år 2016!

  Kram!

  SvaraRadera