måndag 19 mars 2018

Nu ska grobarheten testas!

Det kom en ny snöattack idag och spädde på det fortfarande tjocka täcket. Suck. Men som odlare har man alltid sysselsättning: inventerar mina lådor med fröpåsar, kollar vilka som är på väg att bli för gamla.


Till min hjälp har jag Lena Israelssons förträffliga Handbok för köksträdgården. Där finns en tabell som visar hur många år olika grönsaksfrön behåller sin grobarhet. Sorterar ut de påsar som överskridit bäst-före-datum och testsår ett gäng frön från varje sort i fuktat hushållspapper som jag rullar ihop och lägger i platspåsar. Sedan gäller det bara att komma ihåg att titta då och då.

PS Du har väl upptäckt den nya samlingsplatsen för trädgårdsbloggare? Klicka på bilden högst upp i högerspalten så kommer du dit!

4 kommentarer:

 1. Så smart å teste de gamle frøene først. Her regnet det i dag,så kom det snø også kom detsol. Typisk mars vær! :)
  Klem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Psst: Glöm inte att länka även detta inlägg. Du kan länka alla dina inlägg varje vecka Då är vi hela tiden uppdaterade när det finns nytt trevligt att läsa!

  PS. Tack för att du hjälper till att sprida budsakapet DS.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härlig sysselsättning trots allt - löftesrik på något sätt. Och sen blir jag glad när jag läser bokens namn och sneglar på högen böcker jag hämtade ut för min dotter... ..där ligger den. Så nu ska jag läsa på om fröer.

  Kram, Carina

  SvaraRadera