tisdag 13 mars 2018

Slutbogserat!

Love är stor, stark och ivrig.Det blev allt jobbigare att gå promenader med honom, både Johan och jag kände oss bogserade av en kraftmaskin. Så fick vi rådet av vår hundcoach Gunilla Backman att skaffa en VGW-sele och dito koppel.!


Selen syns inte alls när jag försöker fotografera den på Love, den försvinner i hans övervägande svarta päls så det får bli en bordbild. Kopplet fästs i en metallring framtill på bogen och konstruktionen gör att Love automatiskt slutade dra och att det är mycket lättare att dirigera honom.  När han någon gång sätter upp farten lite så gör det elastiska kopplet att inbromsningen blir mjuk och skonsam både för honom och oss. VGW utläses Very Good Walking och namnet stämmer verkligen! Helt fantastiskt!

Heldagssnö här idag, ägnar mig åt att plantera om alla chilisar och tomater som grott i såkrukorna. Problemet är att precis alla frön har grott och jag har väldigt svårt att kasta ens de ynkligaste...


4 kommentarer:

 1. Ja, det er nok en sterk hund dere har fått, men veldig bra at dere har fått en skikkelig sele til den. Det behøves nok!
  Flotte spirer :)
  Klem

  SvaraRadera
 2. Vilken praktisk sele till Love. Positivt att alla frön har grott, men så är du ju en erfaren odlare.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Bra ni hittade ett koppel som funkar. Det där med fröer som gror när man tar i lite extra känner jag igen och jag har lika svårt att inte skola alla. Oavsett vad jag lovat mig innan.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Här är en till som har svårt att kasta. Det är ju ett liv som kommer att bli en stor buske. Tränar och stålsätter mig att sätta lite mindre av varje sort, men det har ändå en förmåga att bli lite mycket. Garderar mig nog omedvetet för det är ju inte självklart att allt gror.
  Härligt med dina grönskande hyllor i oragngeriet.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera