tisdag 26 oktober 2010

Uppbrott!

Under nästan sju månader har jag tänkt: "in till stan, hem till Fagerdala". Nu byter jag perspektiv: "ut till Fagerdala, hem till stan". Snöovädret i torsdags (snön ligger faktiskt fortfarande kvar i dalgången där ute) och en ilsken höstförkylning gjorde att vi packade ihop och drog till lägenheten i stan. Nu blir det här min bloggarbetsplats några månader framöver:

Saknar redan trädgårdsarbetet men även här finns en del grönska att pyssla om:
19 kommentarer:

 1. Hejsan Laila!

  Vilken underbar bloggplats du har. Om jag hade ett så fint ställe att blogga på skulle jag inte göra annat än blogga för glatta livet;))!
  Mitt bloggrum går inte att visa offentligt. Jag sitter mitt i ett kaos av magel, strykbräda och rentvätt som jag hatar att ta hand om...Har du någon som gillar att utföra hushållnära tjänster för en fatti'pensionär halvgratis? -Va? Va sa du? Sa du nej?Jo. Jo. Så e'de'. Inga äkta samariter nu för tiden . Alla bara tänker på sig och sitt och ingen på mig och mitt;););););)!
  Ha det gott Laila i ditt underbart vackra rum och blogga strumporna av oss andra;)!/Anja

  SvaraRadera
 2. Ja, i detta vackra o inspirerande rum skulle jag inte heller ha några problem att "författa". Men jag skulle sakna min trädgård o möjligheten att kliva direkt ut i naturen om jag bodde i lägenhet. Håller tummarna att tiden går fort så du kan återvända till paradiset...
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Hej Laila!
  Håller med de övriga om att du har en underbar vacker arbetsplats för 'Bloggandet'
  Vintermånaderna går fort och snart är du tillbaka i Fagerdala. Nu är det tid för att vila, läsa och blogga.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk plats att tillbringa vintern på. Fortare än du anar är du tillbaka i trädgården igen. :)

  Såg att du tittat in hos lilleman också. Apropå det du skriver till honom... sedan jag var 17 år har jag till och från jobbat som babysiminstruktör och simlärare (senaste 5 åren på heltid). Dykinstruktör är jag också, har jobbat med dykning sedan -98, på fritiden (förutom senaste 2 åren, men jag är fortfarande aktiv instruktör). Då den där lille mannen har nog inte hur stora valmöjligheter som helst, i vattnet ska han ju. Bara mitt snitt som inte är helt kladdfritt än men sen måste vi ju i plurret på riktigt, inte bara baljan. :P

  Kram kram
  Mia

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken fin plats du har! Vackert fönster. I det andra fönstret, så många med blommor.
  Inomhusblommorna här är eftersatta.

  /Anette

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig bloggplats du har. Och vila dig mellan varven kan du göra i sköna Pernilla.
  Ledsamt att vintern är så lång, kan jag tycka. Det finns ju mycket annat som livet erbjuder än bara trädgård men ibland har jag svårt att ta till mig det.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Så mysigt du har det:) Är inte alls förvånad över att du har växter i stan.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Men vilken härlig lägenhet ni verkar ha! Och Fagerdala finns väl där närhelst lusten kommer?
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 9. Ja men visst är det fantastiskt, att man kan träffa människor som oavsett ålder visar sig ha väldigt mycket gemensamt med en själv. :)

  Jag kom förra sommaren i kontakt med en fantastisk trädgårdsmänniska, bodde granne då men som dessvärre sålde huset förra hösten. Hon är 83 men ändå kan vi sitta och prata i timmar, samma humor och intressen. Har kontakt med henne än idag och ska ta lilleman med mig och hälsa på också, hon bor ju bara ett stenkast bort nu också.

  Tänk, vad hade man gjort utan internet?? Många härliga människor hade passerat utan att man haft en aning om det. Trodde nog ändå inte att jag skulle träffa så mycket nya människor den här vägen (tom gubben min hittade jag här ute i djungeln). Internet är ju fantastiskt! :)

  SvaraRadera
 10. Vilken arbetsplats! Det finns nog en del inspiration att hämta även i den utsikten gissar jag.

  Undrar om du haft samma förkylning som oss. Den verkar vägra ge med sig. Är rädd att jag ska gå och snörvla och hosta ända till i vår...
  Ha en fin onsdag!
  /I.

  SvaraRadera
 11. Vilket underbart bloggrum! där skulle jag mera än gärna vilja sitta och blogga! :)

  Snart e de nog vår igen och du slipper ut till ditt fagerdala! :) vintervilan är ändå nödvändig både för människor och växter..
  själv ska jag fördriva vintern med trädgårdsplanering och drömmar om hur det kommer att bli sen när det börjar vara lite mera uppvuxet..

  ha en fin dag och krya på dig!
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 12. Vilken fin plats du har Laila i din lägenhet, ser behagligt ut!
  http://www.runabergsfroer.se/asp/Main.asp?gid=82&kat=blom_1_sv&id=877
  där kan du läsa om LInnetagetesen, en gammal sort. trevlig blir stor och buskig och blommar länge med enkal vackar blommor.
  krya på dig och kram!

  SvaraRadera
 13. Ser ut att vara en fin lägenhet, kan vi få se mer det är så kul att se hur andra bor.
  Lena

  SvaraRadera
 14. Hi Laila, thank you so much for visiting me:) True, had it not been for Katarina, I'd never have the chance to meet all you wonderful Swedish bloggers. I look forward to Fridays.

  Your potted plants are lovely! And to see so much snow in October! That must be freezing!! I love your backlit rose. It's g.o.r.g.e.o.u.s! looking forward to being here again!

  Have a great day!

  SvaraRadera
 15. Hej Laila!
  Tack ännu en gång för senast och för dina fina rader. Tycker du också är ett litet troll..trädgårdstroll.
  Där skull jag också trivas vilken plats att sitta och blogga på.
  Näst tur till Stockholm verkar bli den 23 nov då är jag bjuden på fest på slottet... nästan iallafall. Livrustkammaren där skall posten ha en fest för alla som varit med och gjort årets frimärken.
  Vad tror du om att komma och se filmen i anslutning till det?
  Ha det så bra du kan i stan hälsa Johan.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 16. Hej Laila!

  Hur har du det? Härligt att du är tillbaka i stan tycker jag, vi får ta en promenad nu snart, var alldeles för länge sen.

  Vilken fantastiskt fin och välskriven blogg du har skapat! Det glädjer mig verkligen att se att du har så många besökare och snälla kommentarer.

  För mig rullar det på i en väldigt hög takt, veckorna fullkomligen flyger iväg. Då och då slår det mig att jag faktiskt ska bli läkare, vilken härlig känsla det är, jag får nästan nypa mig i armen.

  Ser fram emot höst- och vinterpromenader med dig och Tim.

  Kramar Joanna

  SvaraRadera
 17. En sån underbar arbetsplats du har! Så mysig med det vackra fönstret!

  SvaraRadera
 18. Aha, så du har också två hem att ta hand om! Lägenheten i stan verkar ju vara ett paradis på sitt sätt också?! Krya på dig och ta någon av dina huskurer en extra omgång.
  Kram från Eva Linnea (nu i Nöbbele/Småland den här veckan)

  SvaraRadera
 19. Oj, oj, oj vilken härlig bloggplats du har. Ser ut att inspirera till härliga inlägg :) Överhuvudtaget ser det ut att vare en härlig lägenhet med utsikt över takåsarna.
  Tjingeling

  SvaraRadera