söndag 19 juni 2011

Bevattningsanläggning och ösregn

Våren har varit kämpig när det gäller bevattning. Extrem torka samtidigt som pump nummer två pajadegjorde att jag måste handpumpa vatten från den grävda brunnen mellan växthusen i flera veckor.

Men maken är klurig och efter lite pulande hade han byggt en fungerande pump av delar från de två defekta.


Lagom till att tomaterna och auberginerna skulle ut i stora växthuset fixade han en bevattningsanläggning i odlingsbäddarna.


Jag behöver bara trycka på knappen så får varje planta en lagom dusch under ca 8 minuter.


Sedan fortsatte han med att installera en automatisk slangvinda utanför växthuset med direktkoppling till pumpen och till en bevattningsanläggning för köksträdgården. Superbra!


Detta blev klart igår. Idag har vi fått drygt 20 mm regn och mer är på väg så det dröjer innan jag behöver testa anläggningen.

Själva slangvindan är hiskligt ful och därför visar jag den inte i närbild. När ska somliga trädgårdföretag inse att trädgårdsodlare vill ha det vackert omkring sig? Bort med grälla färger!
En ung person i vår närhet har tipsat om en butik på Söder som säljer sprayflaskor som graffitimålare använder och som fäster på plast. Maken ska gå dit men jag skulle gärna vilja se butiksbiträdets min när en vitskäggig pensionär stegar in och vill köpa klotterfärg!

Dagens pion är en just utslagen 'Bowl of Beauty'.


Nu ska jag ge mig ut på snigeljakt!

16 kommentarer:

 1. Vilken tur att du har en "uppfinnarjocke" till man:)) Ser ju hur proffsigt ut som helst;)Du får skriva sedan och berätta hur det gick hos sprayflaskeförsäljaren:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hur bra som helst! Här har det regnat hela dagen och det är så välkommet!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 3. Bra med nära och kära som är kluriga och uppfinniga!!! Det verkar ju hur bra som helst med det nya vattningssystemet. Lycka till på snigeljakten!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Det är klurigt det där med bevattning. Jag är lite nervös för mina odlingar i Nöbbele. Har de klarat sig? En regnmätare står numera på min inköpslista, jag har nämligen ingen, vare sig här i Sthlm eller i Småland. Jag har inte intresserat mig så mycket för det förr, men nu .... Det har mer eller mindre regnat hela dagen i dag och jag har varit på studiebesök i en "Sinnenas örtagård" och varit med och anlagt en kryddträdgård (ett kursmoment). Det blev blött kan jag säga! Nu ska jag ta ett bad.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. Ja här är med torka eller var för idag har det regnat massor,,så nu slipper jag vattna. Smart med bevattning i växthuset det skulle jag med önska,,ska se om jag kan klura ut det för jag har krukor inte odlingsbäddar.
  spännande med maken din i klotterspray köpet, hur det nu gick? nyfiken blir jag allt.
  ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 6. Hej igen! Såg din kommentar och det är klart att jag är intresserad. Låter som en strålande idé. Skriv upp mig på listan!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Bra med en uppfinningsrik man, bevattning är viktigt och sparar massor av tid. kram Sophia

  SvaraRadera
 8. Bra att ha klurigt folk i närheten...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 9. Skönt att det ordnade sig med bevattningen:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Vilken värdefullt fyndig make! Så praktiskt skulle jag också gärna ha vattningen ordnad!
  Nå.... i dessa regnforsande dagar känns det förstås inte akut... Men sen!;-)
  Härlig pion!

  SvaraRadera
 11. Köpt en liten utomhusdusch till trädgården, det har regnat varje dag sen dess...

  SvaraRadera
 12. Hejsan Laila!
  Vilket geni till make! Åh, vad jag gillar den begåvningstypen!
  Vilket otroligt bevattningssystem!Men jag fattade inte riktigt varför han skall till graffitiaffären? Tänker han måla graffiti på slangvindan;))))?- typ?/Anja

  SvaraRadera
 13. Bra när saker går att fixa!
  Undrar också varför är alla trädgårds prylar/slangar är gjorda i skarpa färger när man vill ha dom så diskreta som möjligt/Mariana

  SvaraRadera
 14. Ber att få gratulera till händig make! Vilken ovärderlig tillgång! Här sköter naturen om vattningsdetaljen rätt så flitigt just nu, vilket jag är väldigt tacksam för. Annars tycker jag att jag håller på och bär vatten hela dagarna.
  Jag gillar din serie med Dagens pion. Bäst att passa på, det är NU som gäller med pionerna...

  SvaraRadera
 15. Hej Laila, titta hos Impecta men sök på Lungrot istället. Den gode Henrik har som sagt flera namn. Jag sådde mina plantor själv. Några gick ut första och andra vintern, men de som blev kvar är fortfarande pigga och krya tio, tolv år efter sådd. Hej från I.

  SvaraRadera
 16. Hej Laila! Gullig du är som undrar vart jag tagit vägen ....Jag mår bra men det tar mycket energi att komma in i ett nytt jobb efter över ett års arb.löshet. Du vet, nya människor och nya regler och rutiner :) Energi och fantasi räcker inte riktigt till att blogga med. Jag är dock runt på favoritbloggarna och kollar vad ni gör....lämnar dock inte alltid någon kommentar.
  Visst är det bra med en påhittig make ibland :) Min 'Bowl of Beauty' blommar oxå som bäst just nu men hänger lite av allt regnande de sista dagarna. Må så gott och Trevlig Midsommar!
  Tjing

  SvaraRadera