måndag 20 juni 2011

Kulturarvspotatisen kupad

De kommer fint, alla kulturarvpotatisar som jag fick från Charlotta på Cesars trädgård! Har kupat dem och de stortrivs i bästa odlingsbädden. Planerar att försöka bevara de flesta över vintern för att i vår kunna erbjuda intresserade bloggkompisar spännande sättpotatis. När barnbarnen återkommer i augusti ska vi ha smakprovning och lägga ut ett protokoll.


Vi har fått 45 mm regn de senaste dygnen och våra största rhododendron tyckte att det blev lite väl häftigt så de började släppa sina blommor medan de fortfarande var fräscha.


Dagens ljuvliga luktpion, 'Couronne d'Or'.

13 kommentarer:

 1. Jodå, bygget har gått bra, det är bara jag som är trög med att komma igång och blogga. Det är inte så många stunder jag kan tänka fria tankar och få till något vettigt. Så vi har tak över huvudet igen och sambon har satt ny panel på nedre delen av framsidan. Men visst har det varit lite kämpigt rent tidsmässigt att inte få någon direkt egen stund i kombination med att hon fortfarande ammar en del på nätterna.

  Med Ronja är det bara bra, visst hon är lite grinig ibland, men det hänger nog ihop med första tanden som kommit som en vass kant samt att det krävs lite styrka för att göra sig av med de första smakportionerna av köttfärssås och spaghetti samt laxgryta. :-)

  Det återstår att se vad hon tycker om livet när jag börjar sommarjobba på onsdag så pappa kommer att vara hemma. Just nu är det lite nervöst hur allt ska funka, men det löser väl sig. Samtidigt kommer det nog förbättra förståelsen för hur mycket tid en bebis tar.

  SvaraRadera
 2. Oj, har det regnat så mycket, vi har haft fint väder idag så jag har varit ute och tagit reda på bl a klematisar som snott in sig här och där.
  Härligt med din potatis:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har ochså fått lite regn men inte sådan mängd, lite sol har vi ochså sett idag.

  Så gott med färsk potatis som är hemodlad.

  Pionen ör ju en otroligt fin växt ,hos mig har endast Herrgårdspionen blommat så än får jag vänta på pionpraken.

  Hoppas bara att de inte regnar när de står i sin fulla blom för de är ju lite känsliga.

  Ha en fin fortsättning på veckan och en trevlig Midsommar.

  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Spara nå´n potatis till mig också! Jag kan fortfarande bli lite full i skratt när jag tänker på den "välberesta" potatisen (Norrland, Småland, Stockholm) och vilken grej det blev av det hela. KUL!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. Jøje meg.. da trenger du nok ikke å vanne på en god stund. Men du, for en nydelig Pion :-)
  Ønsker deg en solrik uke!

  SvaraRadera
 6. Ja när det väl börjar regna så vill det gärna hålla på. Vad finurligt han har fixat bevattningen annars, mannen. Potatisen ser fin ut, inte dumt med en sådan provsmakning ! Jag gläder mig som sagt till den tidiga tomatskörden, brukar normalt inte få skörd förrän i augusti, det blev stor skillnad med plasttunnel.
  Ha en skön vecka
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 7. God morgon, härligt med potäterna. Jag skulle bara väldigt mycket behöva kupa mina potatisar men det har regnat här hos mig så väldigt också och jorden är så väldans lerig där potatisen står så lusten har ej fallit på....
  Men idag har de lovat bättre väder hoppas på det!! Kanske vi kan ses efter midsommar, hoppas vi håller oss friska nu en tid. Ha en fin fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 8. Tack för regnet Laila och alla andra som sände det hit till norr. Nu räcker det med regn för denna gång. Nästa gång skall jag nog bara be om lite regn tror jag...
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 9. Åh, vad fint de har det, potisarna! Vi planerar också att ha provsmakningar till hösten:) Då kan vi jämföra våra protokoll - så kul! Jag har börjat samla in blåa champinjonlådor hos handlaren här i byn, så att jag ska kunna spara det olika sättorna med någon vettig organisation.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Synd när blommorna faller av pga. regn. Man vill ju kunna njuta av dem så mycket som möjligt. Sedan är det ju dessutom inte lika roligt att njuta av trädgården när det regnar.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker pion, här regnar de bort, får väl satsa på senblommande till nästa år...

  SvaraRadera
 12. Det är ett fantastiskt år, för första gången har vi egna jordgubbar och färskpotatis till midsommar.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Vad roligt att potatisen trivs! Här är solen tillbaka, äntligen! Jättebra med regn men det kan ju bli för mycket av det också...

  Kram

  SvaraRadera