måndag 23 mars 2015

Hurra! Penséplantor på gång!

Jag brukar inte ta vara på frön från anueller i rabatterna. De gånger jag försökt få plantor från insamlade frön har jag inte lyckats särskilt bra. Så när jag samlade in frökapslar från de rosalila favoritpenséerna sent i höstas var det efter att ha googlat på penséfröer och funnit att just den färgen inte fanns i fröfirmornas utbud. Måste ju försöka, tänkte jag.

 Penséerna hade jag tagit vara på när  dottern rensade ut "vårens" blommor från sina balkonglådor och gjorde plats för sommarplantering. Här hos mig blommade de till frosten tog dem i november.För drygt en månad sedan sådde jag mina insamlade fröer i en pluggbox. De grodde över förväntan och igår skolade jag om plantorna.


Det blev 99 stycken. Nittio-nio! Tur att vi har en stor trädgård!

7 kommentarer:

 1. Wow vad häftigt, nu kan du riktigt frossa i penséplanteringar när de vuxit till sig :) Kommer att bli urtjusigt, den färgen ser ju alldeles fantastisk ut! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt!! Ja men du...den färgen har jag nog inte sett när du säger det. Fin!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Det kommer att bli jättefint! Jag fick petunia frö av en bloggvän och de växer som bara den! Angående mazarinkakan så kan du göra en botten på mandelmassa så blir den ju glutenfri, jag hade frysta blåbär/hallon/björnbär + clementiner på den och sen gelé av outspädd svartvinbärssaft (jag hade först blött bottnen med lite hemmagjord hallonlikör) Om man geléar bären innan de tinar håller de sig jättefina annars är ju risken att de sjunker ihop lite. Glag vår! /Lotta

  SvaraRadera
 4. Wow, säger jag på ren finska! Fantastiskt! Några av de 99 borde ha just den färgen du vill ha. Resten kan du gå och sälja på torget ;-)!
  Så vackert det kommer att bli! Hur gör du för att få dem att se fräscha och fina ut till så sent på året? Klipper du dem ofta?
  Har du sått förresten luktärtor?

  Kram! Anja

  SvaraRadera
 5. En lyckad frösådd, ser inte riktigt lika fint ut hos mig, och förstår varför jag inte brukar sätta frön. Små taniga plantor som förmodligen inte överlever.
  Den färgen är vacker. Ha det gott! Marika

  SvaraRadera
 6. Vilken skatt du har!!
  Mycket snygg färg på dom!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Nydelig farge, har ikke sett den før. 99 stk...flott at du har stor hage...(jeg blir litt "svett" med tanken på alt vi har sådd) :-))
  Det blir spennende å se dem i hagen senere.
  Eirin

  SvaraRadera