söndag 15 mars 2015

Planer för nya rabatten

När Johan renoverade altanen utanför gäststugan i höstas passade jag på att bygga en ny rabatt där nedanför. Det är trädgårdens i särklass soligaste plats och av den anledningen fick uteduschen flytta dit.


Rabatten blev riktigt bra till slut och några små rosplantor som stått för mörkt på annat håll flyttade vi redan i höstas. Ett gäng penséer flyttade jag också till hörnplatsen, de blommade tills snön begravde dem men innan dess tog jag vara på frön som nu har grott i en sålåda! Cirka hundra plantor på gång!


Idag när vi var på hönsplaneringsmöte hos grannarna Jeanette och Roffe såg vi att deras fjärilsbuske, en syrenbuddleja, har klarat vintern i vår kalla dal. Den står i ett liknande läge som höstens penséer, alltså soligt och skyddat för vind. Så nu planerar vi att ställa en buddleja här i hörnet till fjärilars och bins och vår egen stora förtjusning! Ser ni krokusarna som tittat upp där ovanför? Det var de första i hela trädgården!


6 kommentarer:

 1. Vilken fin rabatt! Trevlig vecka, hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 2. Så snyggt med inramningen med de vackra stenarna! Kommer att bli finfint och visst ser jag krokusen! ha en fin vecka. /Lotta

  SvaraRadera
 3. Jättefin rabatt! ...och så roligt det är att ha något nytt att plantera i när våren kommer.

  Hundra penséer!! Det var inte dåligt, då slipper du köpa vårflor i år.

  Ha det gott i värmande vårsol.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det kommer att bli jättesnyggt med en buddleja där, så fin rabatt det blev med stenarna som inramning (är ju väldigt förtjust i sådant :)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Nja, nog har du mera vår än mig ;)

  SvaraRadera
 6. Ser så fint ut hos dig och ska bli kul att se vad som dyker upp i dina rabatter. Hönsplanering? Ska ni bli med höns?
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera