onsdag 18 mars 2015

Limpbaket fortsätter

Arbetet med odlingslimpan går långsamt framåt.Är inne på sista biten och har lagt upp den återstående matjorden i alla tillgängliga pytsar och kärror.


Allt rens från rabatter, uteplatser och gångar varvas in successivt.  Vi har ett hundratal lövträd bara på den inhängnade delen av tomten och de producerar otroliga mängder löv. När jag städar bort dem dyker små överraskningar upp här och var.


Några irisar 'Katherine Hodgins"som vi satte i höstas. De har väldigt korta stjälkar men det kanske  inte bara beror på lövtäckningen? Det lär vara en dvärgiris.


Ett gäng  krokusar har slagit sig ner bland smultronen under aroniabuskaget. Borde kanske få dåligt samvete för att jag tar bort deras skyddande täcke med tanke på att det troligen blir snö i helgen och sedan vinterkallt igen. Men jag litar på att vårblommor är designade för bakslag...


14 kommentarer:

 1. Vackra irisar, jag planterade några för ett antal år sedan men på helt fel plats eftersom det blev hundens favorit liggställe! Glad Vår. /Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag har också börjat rensa i rabatterna och hoppas och tror att det ska gå bra även om det nu blir kallare.....det mesta brukar ju överleva och gör det inte det så var det kanske inte meningen?
  Hoppas du fortsätter att rapportera om limpan, intressant läsning tycker jag!
  Hälsar Nora

  SvaraRadera
 3. Spännande med din limpa. Irisen är så söta, trevlig överraskning där under löven. Jag har städat rätt bra i rabatterna, förutsätter att växterna klarar kommande bakslag:) I morgon och på fredag ser det kallt och regnigt ut, och även minusgrader längre fram.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Urgulliga irisar och krokusarna kommer att klara sig.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Precis samma sak fick vi erfara när vi började rensa i förträdgården, en massa lökar och primula som blommade under allt gammalt dött :) Härliga tider nu, hoppas att SMHI har fel och att det bara blir lite kallare nu :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Jeg kjøpte noen iriser her om dagen, de er også korte i stilken, så pytt, de er fine likevel :) Og de vakre krokusene under busken, herlig tid :)

  SvaraRadera
 7. Palavras gentis são um favo de mel, doçura para a alma
  e saúde para o corpo.(Pr 16,24)
  Obrigada amiga, pela visita carinhosa!
  Fiquei imensamente feliz com a ideia de passear em Estocolmo...a Deus nenhuma coisa é impossível !!!
  Beijo grande, Marie.

  SvaraRadera
 8. Fina överraskningar där:) Låter kul och spännande med höns och allt där till! Ska bli roligt att följa.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Odlingslimpa, er det det samme som odlingsplass.? Svensken min strekker ikke til her. Deilig å se at du kan holde på sånn med jorda nå, og det er morsomt hva som titter fram når dekket blir fjernet.
  Her er vi fortsatt på vent. :-)

  SvaraRadera
 10. Fin jord du kommer att få i din limpa, här är alla komposter överfulla så nu slänger jag allt i en hög i utkanten av trädgården men om det blir användbart vet jag inte, ogräset lär gilla platsen.

  Irisen på bilden är Iris reticulata `Katharine Hodgkin´ en av de absolut vackraste våririsarna. Jag tror de står pall även om det blir ett väderomslag.

  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Gunilla! Jag ska lägger in namnet i själva bloggen!

   Radera
 11. Trevligt med sådana överraskningar!
  Mariana

  SvaraRadera
 12. Så fin iris.
  Du är så otroligt duktig på allt du gör.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 13. Det blir fint med en limpa, och vad det ska växa bra där sen :-) Blommehönstuppen var tjusig, är det såna ni tänkt skaffa ? Ja mina Irisar blommar här nu också...så länge det varar. Förra året tog rådjuren dem, knips, knips ! Ha det gott i vårbestyren !

  SvaraRadera